zondag 16 februari 2020

Music → To Die For | 'Billie Eilish - No Time To Die' ·&· 'Sam Smith - To Die For'

Amper achttien jaar oud is "Billie Eilish" als ze maar liefst vijf Grammy's bij elkaar harkt voor haar 'eerste album'. En nu is ze ook 'de jongste zangeres' ooit die het themalied opnam voor een James Bond-film. 'No Time To Die' heet de song ‼  'To Die For' lijkt daar dan best weer op, en dat is de nieuwe single van Sam Smith.

De gemiddelde "James Bond"-song bestaat uit luidkeels gezongen bombast, denk bijvoorbeeld aan 'Goldfinger' van Shirley Bassey – met al z'n toeters en bellen – of de galmende uithalen van Adele in 'Skyfall'. Dat 't ook anders kan, bewijst Billie Eilish, die gewoon haar eigen gestileerde stille gang gaat. Het enige echte James Bond-achtige zijn de subtiele strijkers. Helaas is er nog geen video om te bekijken.

Ideetje:  Maak een mashup van deze track van "Billie Eilish" met de nieuwe van "Sam Smith" en noem het "No Time To Die For"

'To Die For' is de naam van het derde album van Sam Smith, dat op 1 mei zal verschijnen. We kenden de debuutsingle van dat album al, dat was 'How Do You Sleep'.  De titelsong is nu ook op single uitgebracht, met een 'bijzondere video' waarin Sam Smith te zien is als paspop ‼  Het is een melancholische track met een sample uit de film 'Donnie Darko'.

Zie ook:

bronnen: Winq.nl / YouTube.com