donderdag 20 februari 2020

Gemeente Geldrop-Mierlo | Regenboogbankje voor: acceptatie van LHBTI+'ers

Geldrop-Mierlo  →  Gemeente Geldrop-Mierlo heeft een 'Regenboogbankje' geplaatst bij de Mierlose molen voor de acceptatie van de LHBTI+-gemeenschap.

Wethouder Rob van Otterdijk van de gemeente GeldropMierlo onthulde 't bankje:  "Na de Regenboogvlaggen en het verweven kunstwerk in Geldrop is dit bankje weer een stap in de goede richting naar LHBTI+-acceptatie".

Het bankje is gemaakt van staal in de kleuren van de Regenboog en is een ontwerp van 'Katja van den Eijnden'. "Het bankje symboliseert verbin- ding en speelt een 'belangrijke rol' in de acceptatie voor de LHBTI+-gemeenschap" ‼, aldus ontwerpster 'Katja van den Eijnden'. Het bankje moet laten zien dat Geldrop-Mierlo de LHBTI+-gemeenschap accepteert.
                                                           

                                                       
Wethouder Rob van Otterdijk vindt het bankje nodig omdat de LHBTI+ nog steeds niet helemaal wordt geaccepteerd.  "LHBTI+'ers worden soms nog buitengesloten of uitgescholden, dat gebeurt ook in de gemeente Geldrop-Mierlo. Het bankje moet bijdragen aan de acceptie" ‼  Het gemeente- bestuur denkt dat dit de beste manier is.


bronnen: Studio40.nl / YouTube.com / Twitter.com – Studio40.nl