zondag 28 juni 2015

Turkije - Istanbul – Gay Pride | "De Turkse politie verhindert Homo-optocht" ‼

De politie in de Turkse stad Istanbul heeft hardhandig ingegrepen bij de jaarlijkse Gay-parade. Agenten dreven de groep mensen die zich op het Taksim-plein in het centrum van de stad hadden verzameld voor de optocht uiteen met waterkanonnen, rubberen kogels en traangas.

Het Amsterdamse PvdA-raadslid 'Emre Unver' was 'n deelnemer van de Turkse Gay Pride. "Zonder enige aanleiding werden we uit elkaar gedreven, met de nodige overtuigingsmiddelen. Om ons hachje te redden zijn we in kleine straatjes gevlucht", zei Unver. Volgens hem doen de organisatoren van het evenement nog een poging om de Gay Pride zondag alsnog te houden.
                                      

                          
Via Facebook liet de organisatie weten dat de gouverneur van Istanbul de homo-optocht plotseling heeft verboden, met als reden dat het in de islamitische heilige vastenmaand - de Ramadan - valt. Maar vorig jaar vond de Gay Pride ook plaats tijdens de Ramadan.

De organisatoren riepen zondag de gouverneur via sociale media op om "zich te houden aan de grondwet van Turkije en de aanvallen te stoppen". "Wij zijn hier, wen er maar aan, we gaan niet weg. Liefde overwint" ‼, schreven ze ook.

Zie ook:  

bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com / Twitter.com