donderdag 7 juni 2018

Ede - 't Ginkelse Zand | Deskundigen: "Sluiting 't Ginkelse Zand was verkeerd" Ede - 't Ginkelse Zand | "Paden van natuurgebied Ginkelse Heide blijven dicht"

Ede  –  De gemeente 'Ede' had Homo-ontmoetingsplaats 't Ginkelse Zand langs de A12 beter open kunnen houden ‼  Dat zeggen twee deskundigen tegen Omroep Gelderland, op de dag dat de uitspraak in een rechtszaak over de sluiting van de seksplek bekend wordt.

"Gemeenten moeten zich verre houden van sluiting van dit soort plaatsen", stelt Laurens Buijs – socioloog van de 'Universiteit van Amsterdam' en gespecialiseerd in seksuele diversiteit. "Als je aan repressie doet ontstaat er een kat-en-muisspel; dan gaan de bezoekers gewoon naar 'n andere plek".
                                          
                                                    
              
In augustus 2016 werd het bosgebied bij 't Ginkelse Zand afgesloten ‼  De gemeente zette 2 klaphekken, die vanaf de parkeerplaats bij de snel weg toegang gaven tot het terrein, vast met sloten. In mei 2017 plaatste de gemeente een steviger, metalen hekwerk, voor ongeveer 20.000 euro.

Mannen kunnen elkaar vanaf de rustplaats nu alleen nog ontmoeten op een smalle groenstrook pal naast de parkeerplaats, meer in 't zicht ‼  Eerder was het bos bij de snelweg een populaire ontmoetingsplek.

Lees verder op de website van OmroepGelderland.nl:  Deskundigen | "Sluiting van 't Ginkelse Zand was verkeerd" ‼
                                      
                                                     
Ede – 't Ginkelse Zand | "Gemeente Ede mag de paden naar het Homo-bosje aan de A12 sluiten"
                     
Paden van en naar een 'Homo-ontmoetingsplek in Ede' zijn géén openbare wegen   De gemeente mocht daarom de toegang naar het natuurgebied op de 'Ginkelse Heide' langs de A12 afsluiten.  Dat heeft de bestuursrechter in Arnhem donderdag besloten in een zaak, die de "Stichting Platform Keelbos" had aangespannen tegen gemeente Ede   Veel andere gemeenten die een eind willen maken aan Homo-ontmoetingsplekken in de natuur volgen de zaak nauwlettend.

  Anthony Mathijsen van Platform Keelbos laat GayNieuws.blogspot.nl weten dat de stichting zich beraadt op een hoger beroep bij de Raad
     van State 

Lees verder op de website van RD.nl:  "Ede mag paden naar Homo-bosje aan A12 sluiten"

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   Ombudsman onderzoekt klachten van Stichting Platform Keelbos over: HOP's 
•   Ede - A12 – HOP 't Ginkelse Zand | Zorgen over Homo-ontmoetingsplek blijven
•   Ede → 'HOP' | Ede sluit Homo-ontmoetingsplaats 't Ginkelse Zand langs de A12

bronnen: OmroepGelderland.nl / YouTube.com  / Twitter.com – OmroepGelderland.nl / Facebook.com – Maarten Dallinga