vrijdag 10 juli 2015

UK – Showbizzz | Olly: "Jammer dat niet meer zangers over mannen zingen" ‼

Olly Alexander scoort momenteel een grote hit met 'King'. De Years & Years-frontman zei laatst in een interview dat hij het jammer vindt dat niet meer gay zangers het over 'hij' en 'hem' hebben in hun teksten.

Andere zangers die gay zijn zouden van Olly Alexander best wat vaker mogen laten merken over wie ze het hebben in hun songteksten. In zijn eigen liefdesliedjes komen gewoon mannen voor, bijvoorbeeld in de songs 'Real' en 'Memo'. "Ik vind het best triest dat zangers die gay zijn, geen mannelijke voornaamwoorden gebruiken. Hopelijk verandert dat snel".

Alexander noemt geen namen, al roemt hij Sam Smith. "Er zijn veel verschillende factoren voor mainstream succes. Waarom mensen Sam Smith zo geweldig vinden, heeft denk ik te maken dat hij eerlijk is, en authentiek".

Maar er is nog een lange weg te gaan, vindt Alexander. "Het zou mooi zijn als zangers die gay zijn zich openlijk zouden uit over hun seksualiteit. Dat heb ik geprobeerd op ons eerste album, maar openlijk zingen over seks is vrij nieuw voor gay artiesten die op een mainstream publiek mikken".

Zie ook:  Olly Alexander (Years & Years) vindt dat Homozangers meer over mannen moeten zingen

bronnen: Winq.nl / YouTube.com