vrijdag 22 december 2017

Den Haag – 'Botenparade' | "Ook Den Haag krijgt in 2018 een Canal Parade" ‼

Den Haag – Botenparade  →   Den Haag krijgt zijn eigen versie van de Gay Pride, inclusief uitbundige botenparade door de grachten ‼ Volgens het 'Algemeen Dagblad' heeft het stadsbestuur vrijdag definitief groen licht gegeven voor de 'Roze' botenparade. De Haagse Canal Pride, een initiatief van D66 in Den Haag, wordt een onderdeel van het al bestaande The Hague Rainbow Festival.

De eerste editie van de botenparade zou op zaterdag 9 juni 2018 moeten plaatsvinden.  D66-raadslid Kim Waanders liet eerder al weten dat met een botenparade in haar stad iedereen kan laten zien "hoe trots we met z'n allen zijn op de diversiteit van Den Haag". De organisatoren van 't "The Hague Rainbow Festival" zijn enthousiast over de uitbreiding van het Haagse Regenboogfestival en bekijken samen met de gemeente welke mo– gelijkheden er zijn.
                                         
                                   
                                 
Naast Den Haag kent Nederland natuurlijk ook de grachtenparade in Amsterdam – onderdeel van de hoofdstedelijke 'Gay Pride'. Maar de afgelo- pen jaren zijn ook botenparades gehouden in onder meer Alkmaar en Utrecht.

Zie ook:

bronnen: GaySite.nl / AD.nl → Algemeen Dagblad / Facebook.com – GaySite.nl / Facebook.com – AD.nl