woensdag 8 november 2017

Egypte | Nederland vaardigt negatief reisadvies voor 'Homo's naar Egypte' uit

Egypte  →  Het 'Koninkrijk der Nederlanden' vaardigt een negatief reisadvies uit voor homo's die naar Egypte willen reizen vandaag ‼ Op hun 'website' staat de volgende tekst: "Homoseksualiteit wordt niet geaccepteerd in Egypte. Homoseksuelen krijgen steeds vaker te maken met arrestaties en veroordelingen. Wees alert en blijf bereikbaar in crisissituaties".

Maar vooral de volgende zin is frappant: "Houd daar rekening mee in de manier waarop u zich opstelt en uit" ‼
                                     
                                             
Egypte is al langer in opspraak rondom de behandeling van LHBTI'ers in het land. In Oktober werden meer dan 60 homoseksuelen gearresteerd en veroordeeld in Egypte   De veiligheidsdiensten voerden het aantal raids in Caïro op nadat vorige maand enkele mannen met een Regenboogvlag zwaaiden tijdens een concert. De foto's van het incident gingen viraal. De politie viel niet alleen binnen in café's maar ook in privéwoningen. Om homoseksuelen op te sporen en in de val te lokken worden datingapps en chatrooms gebruikt door de politie. Minstens twintig mensen, die de afge- lopen weken zijn opgepakt geweest, zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van zes maanden tot zes jaar.

Ook kwam Egypte recentelijk met een wet om LHBT gedrag strafbaar te maken en eisten zij dat de Verenigde Naties een specifieke bescherming tegen LHBTI discriminatie tijdens de Olympische Spelen schrapten.


Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: OUT.tv / NederlandWereldwijd.nl – Kaart / Facebook.com – OUT.tv