woensdag 8 november 2017

Den Haag | Koningin Máxima bezoekt Gender & Sexuality Alliance in Den Haag

Den Haag  –  Koningin Máxima heeft vandaag een bezoek gebracht aan een GSA-netwerk in Den Haag. Tijdens het werkbezoek sprak koningin Máxima met twintig leerlingen van de GSA in Den Haag.

Koningin Máxima brengt het bezoek aan het Hofstad Lyceum in Den Haag voorafgaand aan Paarse Vrijdag op 8 december 2017.  Dat is de dag dat scholieren paars dragen uit 'solidariteit met LHBTI-jongeren' ‼  Jaarlijks doen daar zo'n 250 duizend scholieren in Nederland aan mee. Bij de GSA in Den Haag zijn ze druk bezig met de voorbereidingen. 
                                  

                                 
Werkbezoek
Tijdens het bezoek heeft Koningin Máxima gesproken met twintig GSA-leerlingen van het Hofstad Lyceum in Den Haag. Ze hebben het erover gehad hoe 't is om LHBTI te zijn   De leerlingen hebben korte presentaties gegeven over hun activiteiten die ze organiseren met de GSA. Koningin Máxima sprak ook met de rector, docenten en andere leerlingen over het netwerk.  Bovendien gaven vertegenwoordigers van COC Nederland tijdens 't werk- bezoek uitleg over de situatie van LHBTI-scholieren en over het landelijke GSA Netwerk.
    
LHBTI
Koningin Máxima opende eerder al een congres over 'Transgenderzorg' in Nederland. Koning Willem-Alexander bracht vorig jaar een histo- risch bezoek aan COC Nederland ‼  Koning Willem-Alexander ging als eerste gekroonde staatshoofd wereldwijd uitgebreid in gesprek met diverse vertegenwoordigers uit de LHBTI-gemeenschap.
                                
                                                   
                                             
  Koning Willem-Alexander heeft tijdens een bezoek aan 'COC Nederland' al laten weten bekend te zijn met Paarse Vrijdag. Dochter 'Amalia' is vanuit de leerlingenraad op haar school een drijvende kracht geweest achter de uitrol van de zichtbaarheidsdag op haar school → het 'Sorghvliet Gymnasium' in Den Haag. 
bronnen: Winq.nl / Facebook.com – COC.nl / Facebook.com – Gay.nl / NOS.nl – Video / KIJK.nl – Video → Hart Van Nederland