woensdag 18 oktober 2017

Australia → Same-Sex Marriage | Australië loopt warm voor het Homohuwelijk

Australië – Het 'Homohuwelijk'  →  Australische media melden dat het referendum over de invoering van het 'Homohuwelijk' zeer voorspoedig verloopt. Afgelopen maandag waren bij het Australian Bureau of Statistics – die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de stemming – al 10,8 miljoen formulieren (67,5 procent) binnen. De overige kiezers hebben nog ruim twee weken de tijd om hun stemformulier in te sturen om zo hun stem te laten horen. Australische media spreken over een ongekend hoge 'opkomst'.

Maar in diverse kranten wordt ook gesproken over een toename van het aantal haatmisdrijven sinds de start van het referendum. Bedrijven én particulieren die openlijk het 'ja-kamp' steunen worden bedreigd maar ook politici die voor de openstelling van het huwelijk zijn worden fel bekritiseerd. Toch heeft dit veel parlementsleden niet weerhouden om zich voor of tegen het homohuwelijk uit te spreken. De Australische kerk heeft inmiddels bevestigd dat het ruim een miljoen dollar heeft geïnvesteerd in de nee-campagne. "Het huwelijk dient een exclusieve verbintenis
te blijven voor één man en één vrouw zoals de Bijbel dit voorschrijft", aldus aartsbisschop 'Glenn Davies' onlangs.
                                             

                                    
Volgens de meest recente opiniepeilingen is er een duidelijke meerderheid voor de wetswijziging. Maar de peiling per post is niet bindend; "het is slechts een advies aan de regering". De Australische kiezer mag zich sinds september in een schriftelijk referendum uitspreken over hun voorkeur: voor of tegen het 'Homohuwelijk'. Of eigenlijk wel of geen handhaving van een wet uit 2004. In deze wet wordt het huwelijk gedefinieerd als een verbond tussen man en vrouw. Op zeven november wordt officieel bekend gemaakt hoe de Australische kiezer heeft gestemd en wat de Australische regering met die uitslag gaat doen.

Zie ook:

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl / YouTube.com