vrijdag 15 september 2017

Frankrijk → LGBTI's | "Franse politie weet aanslag op Gayclubs te voorkomen"

Frankrijk  →  De Franse minister van Binnenlandse Zaken 'Gérard Collomb' heeft laten weten dat de 'Franse autoriteiten' een aanslag op verschillende Gayclubs hebben verijdeld  die gepland stond voor eind deze maand. "Dit had de Franse versie van 'Orlando' kunnen worden".

De aanslag was volgens 'Gérard Collomb' gericht op 'Gayclubs en LHBT-instellingen in het bijzonder'. Hij heeft niet gezegd welke clubs en instellin- gen een doelwit waren voor de terroristische aanslag. Ook vertelde Collomb dat de Franse autoriteiten in totaal twaalf terroristische plannen hebben verijdeld sinds begin dit jaar. 

'Islamitische Staat wil de Fransen verdelen, we moeten niet in die val trappen'
"Wat IS wil, is de nationale gemeenschap verdelen en zorgen voor een botsting tussen de Fransen" ‼, aldus 'Gérard Collomb'. "We moeten zorgen dat we niet in die val trappen". 
                                             
                                      
De Franse versie van Orlando
"Dit had de Franse Orlando kunnen worden", aldus 'Fabrice Houdart' van Human Rights Watch tegen de Washington Blade.  "Dit maakt maar weer duidelijk dat de strijd voor gelijke rechten nog steeds niet over is in Frankrijk".

Aanslag in Orlando
Bij een schietpartij bij een populaire 'Gay nachtclub in Orlando' werden op 12 juni vorig jaar 49 mensen vermoord. 53 bezoekers raakten ge- wond. De dader belde volgens berichten van de FBI zelf het noodnummer en zwoer trouw aan terreurbeweging Islamitische Staat.

Zie ook:
Aanslag verijdeld op Franse Gayclubs  /  Franse politie weet aanslag op Gayclubs te voorkomen  

bronnen: Gay.nl / Twitter.com – OUT.tv / Facebook.com – Gay.nl