maandag 11 september 2017

Den Bosch | "Tolereer informele 'Homo-ontmoetingsplek' bij het Engelermeer"

Den Bosch / Engelen – 'Homo-ontmoetingsplek'  →  "Er gaat géén streep door de informele homo-ontmoetingsplek aan de noordkant van het Engelermeer", sprak wethouder Paul Kagie. Daarmee riep hij maandagavond in de bestuursraad Engelen en Bokhoven op tot tolerantie.  De gemeente honoreert daarmee een eerder verzoek om bij het Engelermeer een apart gedeelte voor Homo's en Hetero's in te richten.

De boodschap van 'Paul Kagie' zorgde voor de nodige verontwaardiging en cynisme bij de bestuursraad en aanwezigen. "Ingrid Claessens" van de 'bestuursraad' reageerde fel ‼ "Al jaren zijn we hierover in gesprek. Wanneer is dit besloten en waarom is de bestuursraad hierin niet gekend". In een brief van 20 mei aan de bestuursraad dit jaar schrijft de gemeente dat er alleen nog tegen naaktrecreatie wordt opgetreden als het tot overlast leidt. Momenteel wordt er al wel tegen openbare seks opgetreden.

Wandelroutes
Volgens insprekers en de bestuursraad is het gebied nu al een vrijplaats voor sekstoerisme en gaat dat hand in hand met het gedogen van een ont- moetingsplek. Een bewoner vroeg om welke plek 't dan zou gaan zodat ze daar als wandelaar rekening mee kan houden. Hoe de gemeente dit gaat aangeven en welke plek wist Paul Kagie nog niet te zeggen. 

Liesbeth Witteveen van 'MooisteRoutes.nl' sprak in tijdens de vergadering ‼ "Eigenlijk wil ik de route bij het Engelermeer terugtrekken. Er is daar sprake van prostitutie en loslopende mannen".
bronnen: BD.nl - Brabants Dagblad / Twitter.com – Brabants Dagblad