dinsdag 5 april 2016

Kezia Dugdale | "Vijfde Schotse politicus die in korte tijd 'Uit de Kast' komt" ‼

Schotland →  Afgelopen weekend is de Schotse politica Kezia Dugdale in een interview uit de kast gekomen. De 34-jarige voorzitster van de Schotse Labourpartij liet weten dat ze al enige tijd samenleeft met een vrouw maar dat ze haar "privé-leven wil beschermen" dus liever niet spreekt over haar geaardheid. Zeer opvallend is dat Kezia Dugdale de vijfde voorname Schotse politicus is die in korte tijd uit de kast komt.
                   
                           
In januari van dit jaar liet David Mundell – de minister voor Schotland in het Britse kabinet – weten dat hij op mannen valt nadat de voorzitter van de Schotse Groene Party - Patrick Harvie - al eerder had laten weten homoseksueel te zijn - Ruth Davidson - partijleider van de Scottish Conservative and Unionist Party en David Coburn die voor Schotland in het Europees parlement zit hebben ook al laten weten een partner van het zelfde geslacht te hebben.

In de Schotse media wordt druk gespeculeerd hoe 't kan dat relatief zo veel vooraanstaande politici homoseksueel blijken te zijn en in korte tijd maar liefst 5 van hen uit de kast kwamen. "Laten we trots zijn in een land te wonen waar het niet uit maakt of je hetero of homo bent, ook niet als je een belangrijke functie bekleedt", aldus één van de reacties.

Zie ook:  Kezia Dugdale – Website  /  Kezia Dugdale – Scottish Labour Party  /  Kezia Dugdale – Twitter  /  Kezia Dugdale – Facebook

bronnen: GaySite.nl / Twitter.com / YouTube.com