zaterdag 9 april 2016

Italië · Vaticaan · Paus | "Paus Franciscus sluit definitief de deur voor Homo's"

Italië – Vaticaan  →  Paus Franciscus heeft officieel de deur gesloten voor het accepteren van "homoseksualiteit binnen de Katholieke Kerk" 

De afgelopen twee jaar leek er een kleine kans te bestaan dat het hoofd van het Vaticaan een stap vooruit zou zetten door homoseksualiteit te erkennen. Sinds die tijd staat Franciscus bekend om zijn uitspraak "Wie ben ik om daar over te oordelen" ?!

► Maar voor wie nu nog hoop had kan het wel vergeten. Afgelopen vrijdag publiceerde het Vaticaan een 256-pagina's groot document over het familieleven. Met het document, met de titel 'Amoris Laetitia' (Genieten van Liefde), maakt Franciscus duidelijk dat het huwelijk niet bestemd is voor partners van hetzelfde geslacht.

"Door het voordragen van verbintenissen tussen homoseksuele personen op hetzelfde niveau te plaatsen als het huwelijk, zijn er absoluut geen reden om aan te nemen dat homoseksuele verbintenissen op enige manier vergelijkbaar zijn aan Gods plan voor het huwelijk en gezin". Dat staat er onder andere over homoseksualiteit te lezen in het document.

Er zijn andere verwijzingen in het document naar homo's en lesbiennes, waarin Franciscus zegt dat homo's en lesbiennes bescherming verdienen tegen 'onrechtvaardige discriminatie'. Dit wordt echter teniet gedaan door uitspraken waarin hij duidelijk maakt niet open te staan voor partners van hetzelfde geslacht. Hij ziet homoseksualiteit als een zwakte en vindt dat homo's moeten worden geholpen. Belangrijk detail in het document is wel dat men niet welkom is in de kerk, zolang je deze 'ziekte' hebt.

Franciscus doet verder een vreemde uitspraak over 'gender ideologie', wat velen zien als een aanval richting transgenders  "Laten we niet in de val lopen door te proberen om de 'Schepper' te vervangen. We zijn schepsels en niet almachtig".

Het is natuurlijk al iets dat de paus in ieder geval er voor open staat om homo's te 'helpen', het blijft een zwakte dat Franciscus ons – homo's – niet met open armen welkom wil heten.

Zie ook:

bronnen: OUT.tv / YouTube.com