zaterdag 3 september 2016

Limburg – Hotel | Maastricht krijgt een tophotel voor Homo's en Transgenders

In de binnenstad van Maastricht verrijst volgend jaar een groot en luxueus hotel dat zich vooral gaat richten op een 'onderscheidende' doelgroep: die van Lesbiennes, Homoseksuelen, Biseksuelen en Transgenders.

Het tophotel met restaurant krijgt onderdak in een voormalig klooster aan de Boschstraat, een rijksmonument uit de veertiende eeuw, dat al een tijdje leegstaat. Voorheen huisvestte het complex onder meer het Leger des Heils en talrijke studenten.

Bestemming
Gemeentewoordvoerder Peter Debets bevestigt de ontwikkelingen en laat weten dat het stads­bestuur akkoord gaat met de vereiste bestem- mingsplanwijziging  Vast staat dat de exploitatie van het hotel – dat 55 tot 60 luxueus ingerichte kamers krijgt ... en volgend najaar de deuren opent – in handen komt van een Nederlandse hotelgroep.

Opmerkelijk
De vestiging van een nieuw tophotel in Maastricht is opmerkelijk.  Om overcapaciteit te voorkomen, staat het gemeentelijk beleid de komst van nieuwe hotels naar de stad in principe niet toe. Alleen als er aantoonbaar en onderbouwd sprake is van een 'waardevolle of onderscheidende aanvulling' op het bestaande hotelaanbod, is uitbreiding van de lokale markt toe­gestaan.

In De Limburger van zaterdag een uitgebreid verhaal over het nieuwe hotel.

Zie ook:
bronnen: 1Limburg.nl / Facebook.com – 1Limburg