maandag 11 mei 2015

Cuba – Gay Pride | Mariela Castro leidt een massaal symbolisch Homohuwelijk

Homo-activisten op Cuba hebben dit weekend een massale bruiloft gehouden, in een land waar het homohuwelijk nog steeds niet legaal is. De activisten werden geleid door de dochter van president Rául Castro, Mariela, die is een toonaangevende LGBT-rechten campagnevoerder is. Het symbolisch huwelijk was onderdeel van Cuba's jaarlijkse Gay Pride Parade.
 
In de afgelopen jaren, heeft Cuba al stappen gezet in de richting van de integratie van mensen uit de lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LGBT) gemeenschap. Mariela Castro hoopt dat deze gebeurtenis zal leiden tot verdere veranderingen in de toekomst.
 
Mariela Castro, hoofd van het 'National Sex Education Centre' zegt dat haar vader het homohuwelijk steunt, maar dat er eerst een wetgeving goedgekeurd moet worden. "We konden geen legale bruiloft houden, dus hebben we een symbolisch homohuwelijk op touw gezet om een aantal religieuze leiders en tegenstanders van het homohuwelijk te overtuigen", zei mevrouw Castro. "De toekomst zal uitwijzen wat we nog meer kunnen bereiken op het gebied van homo-emancipatie".
 
bronnen: BBC.com / GayNieuws.blogspot.nl


Cuba | "Dochter van Rául Castro leidt massa-huwelijk voor Homostellen"

Duizenden mensen kwamen af op de massa-bruiloft voor homoseksuelen in Cuba afgelopen weekend. De dochter van van Rául Castro, Mariela, leidde de ceremonie. Het gigantische huwelijk werd georganiseerd in het kader van de Gay Pride.

bronnen: ZoomIn.tv / YouTube.com