zaterdag 26 december 2015

'COC Eindhoven' blij met besluit om de komst van 'haatpredikers' te verbieden

De burgemeester van Eindhoven Bob van Gijzel heeft de komst van zeven haatpredikers in zijn stad verboden. Zij waren uitgenodigd door Stichting Waqf en zouden tijdens een vierdaagse conferentie spreken op donderdag 24 december in de Al Fourqaan Moskee. Uit- gerekend op kerstavond, wanneer in Eindhoven ieder jaar een grote Fakkeltocht voor Vrede en Verdraagzaamheid wordt gehouden, "zouden haatpredikers tekeer gaan tegen homorechten en vrouwenrechten".

Dat laatste zei COC Eindhoven, in haar nopjes met het besluit van de burgemeester. Hij heeft contact gehad met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en die adviseerde hem de zeven predikers niet te laten komen.  Zij zouden eerder anti-semitische, anti-homoseksuele, haatzaaiende en terrorisme verheerlijkende uitspraken hebben gedaan. De stichting stapte naar de rechter, maar kreeg geen gelijk: "Het zeven- tal mocht niet komen".

Zie ook:
Burgemeester Van Gijzel verbiedt komst 7 Imams naar Al Fourqaan Moskee  /  Waarom wordt 'Al Fourqaan Moskee' niet gesloten ?! 

bronnen: Gay.blog.nl / OmroepBrabant.nl / YouTube.com