woensdag 23 december 2015

Amerika – Onderzoek – Condooms | "Nieuwe 'Supercondoom' voorkomt Hiv" ‼

USA  –  Binnenkort zal er een nieuwe 'supercondoom' op de markt komen die de overdracht van Hiv kan voorkomen en het seksuele genot kan verbeteren. Wetenschappers van de Texas A&M Health Science Center hebben een condoom ontwikkeld van hydrogel, dit 
is hetzelfde materiaal waar contactlezen van worden gemaakt en daaromheen zit een plantaardig antioxidant die het Aidsvirus zou doden in geval van een scheur.

"Als het condoom scheurt of er gebeurt iets anders, dan zullen deze antioxidanten worden vrijgegeven en de replicatie van Hiv voorkomen", al- dus hoofdonderzoeker Mahua Choudhury. Zij voegde hieraan toe: "Sommige mensen zijn allergisch voor latex en anderen vinden het gewoon niet comfortabel zitten. Daarom wilden we een nieuw materiaal gebruiken".

Het antioxidant bevordert verschillende fysiologische prikkels, die bijdragen aan de toename van seksueel genot. "Als we slagen, zal het revo- lutionair zijn voor Hiv-preventie", zei Choudhury.

"We zijn niet alleen bezig met het ontwikkelen van een nieuw materiaal voor condooms die de Hiv-infectie zal voorkomen, maar we zijn ook gericht op het uitroeien van Hiv.”

Het team van Choudhury hebben nu de hydrogel ontwikkeld, samen met het antioxidant. Momenteel wacht het team op goedkeuring om de supercondoom op de markt te brengen.

bronnen: OUT.tv / BBC.co.uk / YouTube.com