woensdag 25 november 2015

VS - 'Gus Kenworthy' | Acht dingen die je NIET tegen Gays zou moeten zeggen

VS  Gus Kenworthy  →  De Olympische skiër Gus Kenworthy heeft voor de Amerikaanse Teen Vogue een filmpje opgenomen waarin hij opsomt welke onzinnige opmerkingen gays naar hun hoofd krijgen geslingerd.

Gus Kenworthy kwam onlangs uit voor zijn homoseksualiteit. Hij vertelde aan ESPN dat het nog altijd lastig is om 'out' te zijn in de professio- nele skiwereld. Zo zijn er nog steeds sponsors die hun naam niet willen verbinden aan een homoseksuele skiër.    Hier lees je het complete interview.

Voor Teen Vogue houdt hij het luchtiger. Samen met Phillip Picardi, digital editorial director bij Teen Vogue, nemen ze acht opmerkingen door die gays van hun vriend(inn)en te horen krijgen. Zoals bijvoorbeeld: "Je ziet er helemaal niet uit als een homo. Je bent heel mannelijk". Zoiets mag dan bedoeld zijn als compliment maar dat is het niet, zo concluderen de twee.

Een ander: "Alle homo's zijn dol op mij". Ook weer zo'n stereotype. Of de verzuchting: "Waarom zijn alle knappe mannen homo" ?!  En het helpt ook niet echt om te worden gekoppeld: "Ik wil je voorstellen aan mijn andere homo-vriend".

Zie ook:  Gus Kenworthy: "Zeg dit NOOIT tegen je Gay vrienden" ‼

bronnen: Winq.nl / TeenVogue.com – Video