woensdag 1 juli 2015

Midzomergracht Festival 2015 | De jaarlijkse BBQ van de Jonge Utrechtenaers

De Jonge Utrechtenaers is een groep voor en door homo-jongeren, en organiseren borrels en activiteiten in en rond de stad Utrecht. Onze groep heeft vooral als doel om te vermaken en iedereen een thuis te bieden, waarbij de open sfeer van JU enorm helpt.

De Jonge Utrechtenaers organiseren tal van activiteiten en gezellige borrels. Voor meer informatie over de aanstaande gebeurtenissen kijk op onze agenda. Blik terug op leuke activiteiten via ons fotoalbum en laat je meeslepen met onze gezellige groep HoLeBi-jongeren.

Een stukje geschiedenis
Wist je dat, een 'Utrechtenaer' niet echt een benaming is voor iemand die uit Utrecht komt, maar eigenlijk een oud (scheld)woord is voor een homo ?! 

In de ruïnes van het ingestorte middengedeelte van de Domkerk zijn rond 1700 één van de eerste homo ontmoetingsplekken onstaan. Later zijn hier ook enkele homo's (of sodomieten) voor veroordeeld. In deze tijd is het woord 'Utrechtenaer' ontstaan.

De jaarlijkse BBQ
De Jonge Utrechtenaers hielden afgelopen zaterdag hun jaarlijkse BBQ. Niet traditioneel aan de Oude Gracht in Utrecht, maar op het Domplein, de plek waar 'Utrechtenaers' werden opgepakt en later berecht vanwege sodomie. 

Nu kunnen we er gelukkig vrij BBQ'en. Kamkrant.nl was er uiteraard bij en we kregen versterking van een speciale verslaggever. Nou ja, bijna dan ....

bronnen: KamKrant.nl / Jonge-Utrechtenaers.nl / YouTube.com