vrijdag 3 juli 2015

Amsterdam | "Amsterdam is 'bijna klaar' voor de 20ste Amsterdam Gay Pride"

Amsterdam is er bijna klaar voor, de 20ste Amsterdam Gay Pride start op 25 juli en duurt tot 2 augustus. De stichting achter het jaarlijkse evenement faciliteert en organiseert samen met haar partners een negen dagen durend festival dat een scala aan evenementen biedt op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport. 

Hoogtepunt is natuurlijk de beroemde Botenparade. Het thema dit jaar is 'Share'. De meest opvallende deelnemers aan de parade door de Amsterdamse grachten zijn de zogenoemde 'zwerfjongerenboot', 'vluchtelingenboot', 'Koninkrijksboot' en de 'PrideStreamboot'.

Op de Officiële Website van de organisatie staat een uitgebreid overzicht van de ruim 160 evenementen die worden georganiseerd, en op Festival Paper 2015 staat de complete festivalkrant met nog veel meer achtergrondinformatie.

Finaliste van The Voice of Holland 2014, 'Emmaly Brown', zingt dit jaar de Amsterdam Gay Pride Anthem. Het nummer, met de titel 'This Is Us', is geschreven door muziekproducent Eric van Tijn. De videoclip die hoort bij de officiële 'Gay Pride Anthem 2015' is hieronder te bekijken.

Zie ook:
Dit is het 'Amsterdam Gay Pride Anthem' van 2015  /  Art Rooijackers verslaat ook dit jaar de Amsterdam Canal Parade    

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com