vrijdag 22 mei 2015

Zweden - 'Måns' | "Måns Zelmerlöw onder vuur om uitspraken over Homo's" ‼


Måns Zelmerlöw staat zaterdag in de finale van het Eurovisie Songfestival. De Zweed gooit hoge ogen met zijn nummer 'Heroes', maar niet iedereen is even gecharmeerd van de zanger. Hij heeft vorig jaar nogal wat uitspraken gedaan tegen homoseksualiteit.

In de Zweedse kookshow 'Pluras Kök' heeft Måns gezegd dat homostellen geen kinderen zouden moeten krijgen. "Het is niet natuurlijk voor twee mannen om met elkaar naar bed te gaan". Snel na deze forse uitspraak probeert hij zijn verhaal te nuanceren. "Er is niets mis mee, maar het is natuurlijker dat mannen en vrouwen kinderen krijgen".

Måns Zelmerlöw kwam niet lang na de uitzending met een statement. "Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen die aanstoot heeft genomen. Ik geloof en hoop dat de meerderheid weet dat ik verschillen en alle vormen van liefde respecteer".

Daarmee leek de kous af. Maar zijn uitspraken blijven hem achtervolgen nu hij volop in de publiciteit staat door zijn deelname aan het Songfestival, waarmee hij zich min of meer in 'het hol van de leeuw' begeeft. Op social media was zijn uitglijder bij de kookshow in elk geval weer volop onderwerp van gesprek.

Måns stond gisteravond op het podium in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Wenen. Hij bemachtigde een felbegeerde plek in de finale. De zanger is topfavoriet om de winst te pakken.

Zie ook: 
Kritiek op Songfestival-ster 'Måns Zelmerlöw' na Homo-uitspraken Voorspelling: "Zweden wint Eurovisie Songfestival" ‼      
Zweedse deelnemer Songfestival onder vuur om Homo-uitspraken   Måns Zelmerlöw – Wiki  /  Måns Zelmerlöw – Facebook

bronnen: RTL·Nieuws.nl / YouTube.com
           

       
                                         
                         
Eurovisie Songfestival – Zweden → 'Måns Zelmerlöw' | "Måns Zelmerlöw is geen Homofoob" ‼

Over ouwe koeien uit de sloot halen. Vorig jaar brak er een ware internet-rel uit nadat de Zweedse zanger 'Måns Zelmerlöw' een homofobe uitspraak had gedaan. Hij heeft al meerdere malen zijn excuses aangeboden. Måns staat zaterdag in de finale van het Eurovisiesongfestival.

Vorig jaar was Måns te gast in het kookprogramma 'Pluras Kök'. Daarin zei Måns: "Het is niet natuurlijk voor twee mannen om met elkaar naar bed te gaan". Een niet zo'n verstandige uitspraak om te doen tijdens een live-show. In hetzelfde programma probeerde hij zich even later nog te herstellen door te zeggen; "Er is niets mis mee, maar het is natuurlijker dat mannen en vrouwen kinderen krijgen". Maar dit maakte het alleen nog maar erger. Diverse prominente LGBT'ers haalden fel uit naar Måns. Al snel werd zijn uitspraak uitvoerig besproken op social-media. Haatmails, boze tweets en bedreigingen volgenden elkaar in rap tempo op.

Måns betreurt het dat hij mensen heeft gekwetst met zijn uitspraak. Hij geeft toe dat hij zijn woorden slecht gekozen heeft. Mans: "Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen die aanstoot heeft genomen. Ik geloof en hoop dat de meerderheid weet dat ik verschillen en alle vormen van liefde respecteer". Hij heeft niets tegen homo's, sterker nog, hij houdt van homo's. Een aantal van zijn vrienden zijn homo. In de Zweedse versie van de krant 'Metro' heeft hij zelfs gezegd dat hij met een man zou kunnen daten, als hij daar gevoelens bij zou hebben.

OUTtv reikte vorige week nog de 'OUTmusic Award' uit aan Måns. De OUTmusic Award wordt elk jaar uitgereikt aan de winnaar van de Eurovisiesongfestival-poll. In deze poll voorspellen de kijkers van OUTtv wie de winnaar wordt van het Eurovisiesongfestival. Marc Putman, CEO van OUTtv: "Wij zouden nooit een prijs uitreiken aan een homofoob. Homofobe herkennen wij van kilometers ver. Måns is dat zeker niet" ‼

Zie ook:  Måns Zelmerlöw: "Ik ben geen Homofoob" 

bronnen: OUT.tv / YouTube.com