zondag 17 mei 2015

België - Brussel → 16 mei | "80.000 deelnemers voor twintigste Belgian Pride"

Zo'n 80.000 deelnemers zakten af naar Brussel voor de Belgian Pride parade. De stoet kwam traag op gang en tussen de wagens waren er wel gaten, maar het was ook een overrompeling met veel sfeer. Het weer was typisch Belgisch: "Nat en te fris naar onze smaak".

Vorig jaar stond de teller op 100.000 deelnemers, in beter weer en kort voor 'de moeder der verkiezingen'. Dit weekend, in 2015, is bovendien ook een lang weekend en zijn tal van homo- en biseksuele mannen naar Gran Canaria getrokken voor de pride in Maspalomas.

Zie ook: 
Regen kan Belgian Pride niet deren  /  80.000 mensen op twintigste Belgian Pride in Brussel  /  Pride Brussel nat maar feestelijk     

bronnen: ZiZo-magazine.be / Flickr.com


     ◘◘◘   Klik op de afbeelding en daarna op ◄ ► om de foto's te bekijken ‼

   

België - Brussel – 16 mei '15 | Biseksuelen verhogen hun zichtbaarheid tijdens de Belgian Pride
xxxx 
Enkele mensen van de werkgroep biseksualiteit binnen Çavaria trokken met hun bi-vlag naar de pride en kregen hun eigen plaatsje in de stand van Çavaria. Biseksualiteit is vaak niet of zeer weinig zichtbaar binnen de LGBT-beweging en het was de bedoeling om meer zichtbaarheid te creëren rond biseksualiteit.

Aan de stand konden bezoekers terecht voor allerhande informatie en werden bi-buttons uitgedeeld die je als biseksueel kon opspelden om zo de zichtbaarheid te verhogen. En dat er wel degelijk biseksuelen rondliepen op de pride dat was wel overduidelijk, want heel veel van hen vonden de weg naar de stand en de buttons waren sneller de deur dan maar enigszins verwacht of gehoopt werd.
 
Aan 'Leopold Lindelauff' van de werkgroep biseksualiteit in Çavaria vroegen we waarom biseksualiteit extra zichtbaar moest zijn binnen de pride. "Omdat we sowieso al heel moeilijk zichtbaar zijn. We gaan op in de homowereld of in de heterowereld, dus het is heel belangrijk dat mensen weten dat we bestaan".
 
"En door zichtbaar te zijn in de pride wordt dat nog eens visueel bevestigd waardoor mensen weten dat biseksualiteit geen fenomeen is dat alleen maar voorkomt in de glamour- en glitterwereld. Dat het gewone jonge en oude mannen en vrouwen zijn die op zowel iemand van hun eigen als van het andere geslacht kunnen vallen. Vandaar is het heel belangrijk dat we nu laten zien dat biseksualiteit iets is dat er werkelijk is".
 
De volgende editie van ZiZo-Magazine die begin juli verschijnt staat alvast ook in het teken van biseksualiteit en de werkgroep zal in het najaar tijdens 'Bi Visibility Day' opnieuw van zich laten horen met een activiteit.

Zie ook:  Gay.nl - Report | 20ste editie: "The Belgian Pride"
 
bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com