maandag 1 december 2014

01 december 2014 - Wereld Aids Dag | Activiteiten: "Wereld Aids Dag 2014" ‼

Maandag 1 december is het Wereld Aids Dag en wordt er overal in de wereld extra aandacht besteed aan de strijd tegen Aids en opgeroepen tot solidariteit met mensen met Hiv en Aids. Ook in Nederland zijn allerlei activiteiten.

De week ervoor wordt gratis op Hiv getest tijdens de Europese Testweek. Het Amsterdamse OLVG houdt een Twitter-spreekuur en biedt en met vrijdag 5 december voor iedereen de Hiv-sneltest aan. Zaterdag 29 november organiseert Stichting Volle Maan in Carré de jaarlijkse landelijke themadag van en voor mensen met Hiv.

Maandag komen honderden professionals bijeen in de Beurs van Berlage voor het Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks 2014. De nacht ervoor - van zondag op maandag - is het Wereld Aids Nacht en organiseren clubs en poptempels feesten en kunst- en cultuurevenementen. Of op zaterdag, zoals de Amsterdamse Paradiso, op zaterdag 29 november het domein van de 12e editie van Lovedance, met als doel geld in te zamelen voor het Aids Fonds.

Maandag leggen BN'ers een mega Red Ribbon neer op het Museumplein. Ook in Rotterdam zijn verschillende activiteiten. Inmiddels al jarenlang een traditie: de verkoop van ArtBags, om geld in te zamelen voor Aids-projecten in ontwikkelingslanden.

Zie ook:  Wereld Aids Dag 2014  /  Wereld Aids Dag  Wereld Aids Dag  /  Wereld Aids Dag - Google  /  Wereld Aids Dag - Wikipedia

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


       
                           
Wereld Aids Dag | Activiteiten: "Wereld Aids Dag 2014"

Op maandag 1 december is het Wereld Aids Dag. Op die dag staat wereldwijd de strijd tegen Aids in de schijnwerpers en wordt opgeroepen tot meer solidariteit met mensen met Hiv en Aids. Ook in Nederland zijn er op en rond Wereld Aids Dag veel initiatieven, evenementen en acties.

Maandag 1 december | Wereld Aids Dag Campage STOP AIDS NOW!
Op Wereld Aids Dag zelf vraagt onze partner STOP AIDS NOW! op een speciale manier aandacht voor de honderdduizenden vrouwen die wereldwijd door Aids sterven en de kinderen die daardoor hun moeder verliezen. Deze bijzondere aftrap vindt plaats op het Museumplein in Amsterdam op maandagochtend.

Maandag 1 december | 100 jaar SOA-bestrijding op Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks
De SOA-bestrijding in Nederland viert dit jaar haar honderdjarig bestaan en daar wordt tijdens het jaarlijks Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks voor professionals uitgebreid bij stilgestaan. Met terug- en vooruitblikken. Uiteraard staat het delen van kennis en de nieuwste ontwikkelingen centraal. KIJK HIER voor het programma.

Maandag 1 december | Wereld Aids Dag in Rotterdam
Ook Rotterdam staat dit jaar weer stil bij Wereld Aids Dag met diverse activiteiten en ludieke acties in de stad. Behalve de GGD en het COC Rotterdam, doen ook een ziekenhuis, een school en de Stichting Humanitas mee. Het Programma ziet er veel belovend uit.

Maandag 1 december | Dance4life event voor scholieren
Dance4life sluit Wereld Aids Dag en het scholierenprogramma ook dit jaar als vanouds in stijl af met een groots dansfeest in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Kijk HIER op welke muziek zij dit jaar uit hun dak kunnen gaan.

Rond Wereld Aids Dag | Studenten van 8 faculteiten in actie
Ook dit jaar trekken de ruim 800 studenten van de acht medische faculteiten in Nederland er weer op uit om geld op te halen voor STOP AIDS NOW! en studenten bewust te maken van Hiv, Aids en SOA's. De leden van de medische studentenorganisatie IFMSA kunnen zomaar opduiken in Amsterdam, Groningen, Leiden, Maastricht, Rotterdam en Utrecht.

Zie ook:  Ballonnen opgelaten op Museumplein voor slachtoffers Aids  /  Jongeren dansen 175.398 euro bij elkaar voor Hiv-preventie

bronnen: AidsFonds.nl / YouTube.com