donderdag 3 juli 2014

USA | Russen woedend over 'Homo Kus' Poetin tijdens Gay Pride in New York

Veel Russen zijn woedend op de Amerikaanse zangeres Demi Lovato. Tijdens haar optreden op de Gay Pride in New York, afgelopen zondag, begonnen twee mannelijke dansers elkaar op het podium te zoenen. Een van hen was naakt, op een foto van de Russische president Poetin na die voor zijn kruis hing.

Lovato, een actrice en zangeres uit de Disney-stal, is in Nederland niet zo bekend maar heeft wereldwijd miljoenen fans die zichzelf Lovatics noemen. Tienduizenden Russische Lovatics hebben hun woede en frustratie op het internet geuit. De hashtags #DemiHurtsRussianLovatics en #StayStrongPutin werden trending op het Russische Twitter. Op Vkontakte, een Russisch sociaal netwerk dat veel lijkt op Facebook, was het op- treden ook een belangrijk onderwerp.

Russische fans verwijten Lovato 'geen respect' te hebben en vinden dat ze zich niet met politiek moet bemoeien, anderen namen het voor de zangeres op. Uiteindelijk reageerde Lovato zelf op Twitter: "Ik heb nooit iemand een stuk stront genoemd, maar ik liet Poetin wel rondlopen in een regenboogstring. Zorg dat je je feiten op orde hebt, bitches" ‼
 x


 x