zondag 29 juni 2014

België | Winnaar 'Mister Gay Vlaanderen' 2014 → De 28-jarige 'Willem Joris' ‼

 
Zaterdagavond vond de finale van Mister Gay Vlaanderen plaats in AMUZ, de voormalige Sint-Augustinuskerk in Antwerpen. Willem Joris won de titel en neemt daarmee het stokje over van Tom Goris, Mister Gay Vlaanderen 2013.
Willem Joris is een 28 jarige student uit Leuven, die zich het komend jaar als ambassadeur-woordvoerder in zal gaan zetten voor de LGBT gemeen- schap. Daarnaast zal hij zich inzetten voor de stichting "Help Mij", die zich ten doel stelt het taboe rondom depressie te doorbreken.
In de finale liet Joris 10 medekandidaten achter zich, waaronder first runner-up 'Jordy de Smedt' (19) en second runner-up 'Medi Achiba' (30). In totaal deden 70 jongens en mannen mee aan de verkiezing. Willem Joris zal Vlaanderen vertegenwoordigen op de Mr. Gay Europe en de Mr. Gay World verkiezingen.
De Mister Gay Vlaanderen verkiezing deed nogal wat stof opwaaien dit jaar. Jordy, die de tweede plaats won, werd systematisch gepest door Tom Smets. De 18-jarige twaalfde finalist werd daardoor vroegtijdig uit de competitie gezet.
Dezelfde Jordy de Smedt haalde zich vervolgens nogal wat op de hals, toen hij op Facebook "het hypocriete HoLeBi-milieu" verwenste, Conchita Würst hekelde en het Brusselse La Démence een HIV-feestje noemde. OutTV Vlaanderen nam zijn bericht over en er ontstond veel commotie.
Tim van de Putte (27) outte zichzelf twee weken voor de finale als hiv-positief. De finalist deed dit om aandacht te vragen voor diversiteit, wat naar zijn zeggen door sommigen nog steeds als een "vuil woord" gezien wordt.
Ondanks alle controverse die de verkiezing teweeg bracht, mogen organisatoren Bram Bierkens en Ivan Denis terugkijken op een geslaagde twee- de editie. De jury, met daarin onder andere Urbanus en Wendy van Wanten, koos samen met het publiek voor Willem Joris als boegbeeld van de HoLeBi-gemeenschap.

Het publiek bracht de afgelopen maanden haar stem uit, die voor de helft meetelde bij de beslissing ‼  Naar onze persoonlijke mening is die be- slissing goed gevallen. Mister Gay Vlaanderen 2014 wil niet alleen meer acceptatie voor homo's in de sport, hij is ook nog eens ronduit een lekker ding ‼

Zie ook: 
Winnaar Mister Gay Vlaanderen 2014 en andere titels  /  Mister Gay Vlaanderen 2014: "Willem Joris"       
Willem Joris is Mister Gay Vlaanderen 2014  Willem Joris verkozen tot Mister Gay Vlaanderen 2014
Mister Gay Vlaanderen 2014  /  Willem Joris is Mister Gay Vlaanderen 2014  /  Mister Gay Vlaanderen

bronnen: GayOkay.nl / ZoomIn.tv / YouTube.com