woensdag 2 juli 2014

Amsterdam | "Conchita Wurst en Dana International naar A'dam Gay Pride" ‼

Songfestivalwinnaars Conchita Wurst en Dana International zullen tijdens de Amsterdam Gay Pride meevaren met de Canal Parade. De eerste gaat aan boord van thuiszorgorganisatie 'Gay Care Amsterdam', de tweede op de 'Joodse boot'.

De Gay Pride is van 26 juli tot 3 augustus, waarbij het zwaartepunt in de laatste drie dagen ligt. De bekende botenparade vindt plaats op 2 augus- tus 2014.

Zie ook: 
Conchita Wurst vaart mee tijdens de Amsterdam Gay Pride   Conchita Wurst komt naar de Amsterdam Gay Pride      
Dana International naar Amsterdam Gay Pride   /  Dana International vaart mee tijdens de Amsterdam Gay Pride

bron: FestivalInfo.nl


Dana International vaart mee op de Amsterdam Gay Pride

De Israëlische ster Dana International vaart op 2 augustus mee op de Joodse boot tijdens de Amsterdam Gay Pride. Ook zal zij de dag daarna optreden tijdens het grote slotfeest van de Gay Pride op het Rembrandtplein.
Dat heeft Exodays, een groot netwerk van Joodse homoseksuelen en lesbiënnes, dinsdag bekendgemaakt. Dana International won in 1998 het Eurovisie Songfestival met het nummer Diva. "Ik ben gek op Amsterdam", laat de zangeres weten. "Ik roep iedereen op - Joods en niet-Joods, be- sneden en onbesneden, LHBT en straight ally - om met ons mee te varen. De Joodse boot is voor iedereen en gaat over diversiteit, verbondenheid en vrede. Ik weet zeker dat op deze manier de Messias er snel aankomt". Via Exodays kunnen ook kaarten worden gekocht om tijdens de grote botenparade door de grachten mee te varen.
De Joodse boot heeft ook de primeur van de eerste rabbijn die meevaart tijdens de Gay Pride. Rabbijn Marianne van Praag van de Liberaal Joodse Gemeente Den Haag vaart mee op de Joodse boot. Van Praag vindt het belangrijk dat er ook vanuit de Joodse wereld een helder statement wordt gemaakt tegen anti-homogeweld en discriminatie. "Het is schrikbarend om te zien hoe de tolerantie in Nederland afneemt", stelt ze. "Juist als religieuze leider kan je daar een vuist tegen maken".
De Joodse boot maakt deel uit van Exodays, een internationaal netwerkevenement voor Joodse homoseksuelen en lesbiënnes. Het evenement, dat van 1 tot en met 3 augustus wordt gehouden, wordt onder meer gesteund door Stephen Fry, burgemeester Onno Hoes van Maastricht en presenta- trice Barbara Barend.
Conchita
Dana International is overigens niet de enige Songfestival-winnaar die meevaart dit jaar. Ook Conchita Wurst, 'de vrouw met de baard', is op een van de boten te vinden. Zij vaart mee met de boot van thuiszorgorganisatie 'Gay Care Amsterdam'. De Amsterdam Gay Pride vindt dit jaar voor de negentiende keer plaats.

bronnen:  RTL·Nieuws.nl / YouTube.com