donderdag 10 juli 2014

PvdA distantieert zich van uitspraken raadslid Jamal Nouhi over Homorechten

De fractie van de PvdA in Breda heeft zich donderdag gedistantieerd van uitlatingen van PvdA-raadslid Jamal Nouhi over homo- rechten in zijn herkomstland Marokko ‼  Het PvdA-raadslid reageerde kritisch in een artikel op Bladna.nl over de eis van 'Human Rights Watch' dat Marokko moet te stoppen met het veroordelen van homoseksuelen.
Het raadslid plaatste op internet reacties bij een bericht over de veroordeling van zes homoseksuelen in Marokko vanwege hun geaardheid. De PvdA'er meent dat mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch, die kritisch was over de veroordelingen, zich niet moet bemoeien met het beleid van Marokko. "Er zijn echt grenzen aan bemoeienis van dit soort organisaties met binnenlands beleid. Ze hebben zich nu bewezen als een organisatie die denkt moreel superieur te zijn, hogere standaarden te hebben dan andere 'achterlijke' landen", schreef Nouhi onder andere.
Op een reactie of hij niet lid is van de PVV schrijft Nouhi: "Dat is gewoon liefde voor een land waar mijn roots liggen, verder is iedereen voor be- scherming van zijn eigenheid, heeft niks met politieke oriëntatie te maken".
Volgens de PvdA'er zijn de verschillende meningen binnen zijn partij een afspiegeling van de achterban: "Er wordt binnen de PvdA verschillend ge- dacht over verschillende punten. Zo is de PvdA achterban, zeker de allochtonen, vrij religieus en hebben we ook uitgesproken atheïsten in de partij. Deze breedte maakt de partij divers, de volksvertegenwoordigers zijn een een afspiegeling hiervan".
PvdA-fractievoorzitter Henk van der Velde is geschokt en wil donderdag nog een gesprek met het raadslid. "Dit standpunt past niet bij de PvdA", reageerde hij.
Zie ook: 

bron: Dichtbij.nl
         

PvdA Breda zet Jamal Nouhi uit fractie na omstreden uitspraken over Homo- en Pedoseksuelen
x
De PvdA in Breda heeft raadslid Jamal Nouhi uit de fractie gezet. Volgens de partij staan zijn uitspraken over de rechten van homo's en pedofielen 'lijnrecht tegenover het gedachtegoed van de PvdA' en kan Nouhi geen deel meer uitmaken van de fractie.
Nouhi werd eerder op donderdag op het matje geroepen door fractievoorzitter 'Henk van der Velde'. Dit gebeurde nadat er commotie was ontstaan over uitspraken van Nouhi op de website Bladna.nl.
Het raadslid schreef daar dat Human Rights Watch, de internationale belangenorganisatie voor mensenrechten, zich niet meer moet bemoeien met homorechten in Marokko. Volgens Nouhi zou dat hetzelfde zijn als opkomen voor rechten van pedofielen in Nederland.
 x
Choqueren
Human Rights Watch vindt dat Marokko homoseksualiteit niet langer strafbaar moet stellen, terwijl Nouhi van mening is dat de belangenorganisatie meer rekening moet houden met de Marokkaanse cultuur. Naar eigen zeggen maakte hij de vergelijking tussen de rechten van homo's en pedo- fielen om te 'choqueren en mensen een spiegel voor te houden'.
De PvdA in Breda noemde de uitspraken van raadslid Nouhi eerder op donderdag al onacceptabel. Van der Velde eiste in een gesprek opheldering van Jamal Nouhi. "Ik weet het nog maar net en ik schrik hiervan", zei PvdA-fractievoozitter Henk van der Velde.
Uit de fractie gezet
"We moeten eerst met hem praten om te weten of hij deze uitspraken echt heeft gedaan. Stiekem hoop ik nog dat het niet zo is, maar die kans is klein", aldus Van der Velde op donderdagmiddag. Rond halfzes verzond de partij een persbericht met de mededeling dat Jamal Nouhi uit de frac- tie is gezet.
Het afdelingsbestuur vraagt het landelijk partijbureau de terugroepingsprocedure te starten, die moet leiden tot de formele stap van het uittreden van Nouhi uit de fractie.
Zie ook: 
bronnn: BN·DeStem.nl / YouTube.com - OmroepBrabant.nl (Video)