maandag 7 juli 2014

Eindhoven - Roze Zaterdag | "Opkomst 'Roze Zaterdag' Eindhoven valt tegen"

Zaterdag kwamen 25.000 mensen af op Roze Zaterdag in Eindhoven  Door het weer viel de opkomst tegen: Er waren 50.000 tot 60.000 mensen verwacht, maar dat mocht de pret niet drukken: De dag verliep vrolijk en zonder incidenten. Thema was 'Laat diver- siteit je leven kleuren'.
Er was een parade door de binnenstad met allerlei roze organisaties, maar ook niet-roze, zoals de politie. En natuurlijk LHBT's, zoals roze mede- werkers van AMSL uit Veldhoven, een fabrikant van chipmachines. Door een stuk van de binnenstad lag een roze loper, er was een drukbezochte informatiemarkt en 's avonds waren er uiteenlopende feesten. Volgens jaar vindt Roze Zaterdag in Maastricht plaats.

Zie ook: 
Roze Zaterdag 2014 - Eindhoven: "Diversiteit kleurt je leven" !!  Oranje voor één keer toegestaan op Roze Zaterdag !!  (Video)    
Roze Zaterdag is weer een groots succes  /  Roze Zaterdag 2014 Eindhoven  /  Terugblik op Roze Zaterdag in Eindhoven  (Foto's)
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com

     


Roze Zaterdag Eindhoven trekt 25.000 bezoekers

Duizenden belangstellenden zijn vandaag naar Eindhoven gekomen voor Roze Zaterdag: De jaarlijkse manifestatie van de homobe- weging. Die is ieder jaar in een andere Nederlandse stad. In Eindhoven is het thema 'Laat diversiteit je leven kleuren'.

Door de binnenstad trok een parade met allerlei organisaties op het gebied van homoseksualiteit.

Roze loper
Maar er deden ook andere organisaties mee, zoals de politie en er liep een club homoseksuele medewerkers van chipmachine-fabrikant 'ASML' uit Veldhoven mee. Er is ook een drukbezochte infomarkt en door delen van de binnenstad van Eindhoven is een roze loper neergelegd.

Zaterdagavond zijn er in de stad nog talloze feesten voor homoseksuelen. De organisatie verwacht dat de roze middag vloeiend zal overlopen in een hopelijk feestelijke oranje avond. Volgend jaar is de Roze Zaterdag in Maastricht.

Zie ook:  KamKrant.nl - Video | Impressie: "Roze Zaterdag 2014 in Eindhoven"  /  Roze Zaterdagen Nederland → 2014 t/m 2017

bronnen: OmroepBrabant.nl / YouTube.com