woensdag 21 mei 2014

USA - Pennsylvania | "21ste Amerikaanse staat met Homohuwelijk is een feit"

Opnieuw overwinning voor HoLeBi's in de Verenigde Staten. Een 21ste Amerikaanse staat legaliseerde zopas het homohuwelijk. De federale rechter van de staat Pennsylvania 'John Jones III' oordeelde vandaag dat het verbod op het homohuwelijk ongrondwette- lijk is.

Nog maar 1 dag geleden werd de staat Oregon de 20ste Amerikaanse staat met een homohuwelijk, en nog maar 10 dagen geleden werd de staat Arkansas de 19de staat met een homohuwelijk. Het gaat sinds kort razend snel in de VS. Niet verwonderlijk daar er sinds een tijdje maar liefst 60 rechtszaken werden opgestart tegen het verbod op het homohuwelijk in verschillende Amerikaanse staten.

Wat de drie laatste staten gemeen hebben is het feit dat ook nu weer de rechter oordeelde dat er geen wachttijd nodig is om de eerste HoLeBi kop- pels te laten trouwen. Ook in Pennsylvania kunnen HoLeBi koppels, net als in Arkansas en Oregon meteen trouwen. In andere staten werd er een wachttijd ingesteld waardoor koppels nog niet kunnen trouwen en moeten afwachten of er al dan niet nog een beroep komt tegen de uitspraak.
De uitspraak in Pennsylvannia van vandaag werd bekomen door 21 HoLeBi koppels die een rechtszaak aangingen tegen het verbod op het homo- huwelijk in hun staat. Feit dat er opnieuw een rechter oordeelde dat het verbod op het homohuwelijk ongrondwettelijk is heeft veel te maken met de historische uitspraak van vorig jaar, waarbij het allerhoogste hof van de VS oordeelde dat alle afgesloten homohuwelijken in staten waar dat legaal is federaal worden erkent.

Amerikaanse HoLeBi's kunnen nu trouwen in de staten:
Massachusetts - Californië - Connecticut - Iowa - Vermont - New Hampshire - District Of Columbia - New York - Washington - Maine - Maryland - Rhode Island - Delaware - Minnesota - New Jersey - Hawai - Illinois - New Mexico - Arkansas - Oregon en nu dus ook in 'Pennsylvania'.

Staten met gerechtelijke procedures en waar het homohuwelijk wellicht een kwestie van tijd is:
Utah - Oklahoma - Virginia - Texas - Michigan - Idaho

Zie ook:  Homohuwelijk ook in Pennsylvania toegestaan  /  Verbod op Homohuwelijk nu ook in Pennsylvania opgeheven
bronnen: HoLeBi.info / PinkNews.co.uk / Philly.com / NBC·News.com / YouTube.com