vrijdag 23 mei 2014

Kerkleiders geven Conchita Wurst de schuld van overstromingen op de Balkan

De leiders van de Orthodoxe Servische kerk en van de Orthodoxe kerk van Montenegro hebben Oostenrijkse songfestival winnares Conchita Wurst de schuld gegeven van de verschrikkelijke overstromingen in de Balkan. Men zegt dat "God deze regens heeft ge- stuurd als teken", aldus PinkNews.co.uk.
In Bosnië, Servië en Kroatië zijn er de afgelopen week gigantische overstromingen geweest. In Bosnië lijdt ongeveer een kwart van de 3.8 miljoen inwoners aan de gevolgen van de overstroming. Ook in Servië zijn er de afgelopen paar dagen 47 mensen overleden en hebben duizenden inwo- ners hun huizen moeten verlaten. Honderdduizenden zitten zonder elektriciteit.
Volgens het blad The Economist heeft de aartsvader of patriarch Irinej van de Servische kerk gezegd dat de overstromingen door God gebruikt werden om de LHBT-gemeenschap aan te vallen. Volgens hem waren de overstromingen 'goddelijke straffen voor hun ondeugden'. Ook zou hij hebben gezegd dat God op deze manier Servië schoon wast van haar zonden. Andere media rapporteerden dat patriarch Amfilohije van Monte- negro gezegd heeft dat de overstromingen een teken waren dat mensen de 'Jezusachtige' Wurst moesten afwijzen. Hij zei dat de overstromingen geen toeval waren, maar eerder een waarschuwing. "God heeft de regens gestuurd als teken dat men niet van het juiste pad moet afwijken".
Conchita Wurst won zaterdag 10 mei het Eurovisie Songfestival. Conchita is het alter ego van Tom Neuwirth, die voor het eerst als Conchita optrad in 2011. Op dit moment is Conchita een symbool voor artistieke vrijheid en tolerantie in zowel haar thuisland Oostenrijk als elders. Ze is vooral be- kend omdat ze als vrouw met baard optrad met het nummer 'Rise Like A Phoenix'.

Zie ook:  Conchita Wurst schuldig aan overstromingen op de Balkan  /  Overstromingen op de Balkan is de schuld van Conchita ‼
bronnen: ExpresZo.nl / PinkNews.co.uk / NOS.nl / YouTube.com