dinsdag 6 mei 2014

Eurovisie Songfestival – Finale | "The Common Linnets door naar de Finale" ‼

Nederland is door naar de finale van het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. Ilse DeLange en Waylon hoorden bij de tien arties- ten met de beste beoordeling.
 
Het nummer 'Calm After The Storm' van The Common Linnets kreeg genoeg stemmen van de miljoenen kijkers en de 37 verschillende vakjury's. Die bepaalden hun oordeel overigens op de generale repetitie van maandagavond.
 
Het was nog even spannend, want Nederland werd pas als negende genoemd. De andere landen die door zijn naar de finale van zaterdag zijn: Montenegro, Hongarije, Rusland, Armenië, Azerbeidzjan, San Marino, Oekraïne, Zweden en IJsland.
 
Anouk
Het is het tweede jaar op rij dat Nederland de finale bereikt. Vorig jaar had Anouk die eer met 'Birds'.

Zij zorgde voor een sensatie door voor het eerst in negen jaar ons land te mogen vertegenwoordigen in de finale, waarin ze negende werd. De uitzending was het best bekeken programma van het jaar.
 
 
bronnen: NOS.nl / NOS Journaal / YouTube.com


          
 
 
Eurovisie Songfestival - Halve Finale | "The Common Linnets nemen een aanvaardbaar risico"
 
Radio 2-dj Daniël Dekker vindt dat Ilse DeLange en Waylon hun nek durven uitsteken op het Eurovisie Songfestival. "De polls geven goede moed", vertelt hij aan NU.nl.
 
"The Common Linnets durven een risico te nemen, maar wel een mooi en aanvaardbaar risico", zegt Dekker over de Nederlandse inzending 'Calm After The Storm'. "Ze denken dat country een muziekstijl is die ze in veel Europese landen mooi vinden. Dat moet dinsdag blijken".
 
Dekker hoopt dat Nederland eindelijk weer eens met de winst er vandoor gaat. "Je gaat toch niet meedoen om lager te eindigen dan vorig jaar ?! Je wil steeds hoger eindigen: vorig jaar was het nummer 9, dan moeten we nu op zijn minst achtste worden. Anders hoef je hier niet naartoe te gaan".
 
Na jaren commentator voor de TV-uitzendingen te zijn geweest, staat hij zijn plek af aan Cornald Maas. "Met het samengaan van de TROS met de AVRO, hebben we Mr. Songfestival erbij gekregen en daar maak ik graag plaats voor. Volgens mij is er niemand in Nederland die zoveel ervan afweet als hij".
 
Populair
De TROS-presentator is al jaren nauw betrokken bij het Songfestival en vindt dat de liedjeswedstrijd met zijn tijd moet meegaan. "Het ideale songfestivalliedje bestaat niet", denkt hij. "Als je kijkt naar de top 10 van de laatste jaren dan zie je wat op dat moment populair is in Europa".
 
"Dat was voorheen op het Songfestival wel eens anders en zaten er vreemde dingen tussen. Wie heeft het bijvoorbeeld nog over Lordi (winnaar 2006) ?! Wat dat betreft gaan de grenzen vervagen. Het Songfestival is een soort tussenstand van wat populaire muziek is in Europa".

bronnen: NU.nl / YouTube.com


       


Eurovisie Songfestival - Halve Finale | "The Common Linnets zijn er klaar voor" ‼

In de halve finale van het Songfestival, morgen, zullen The Common Linnets proberen een plekje in de finale te bemachtigen. Maar vandaag is ook een belangrijke dag voor Ilse DeLange en Waylon. Er zijn vandaag twee repetities en de vakjury kijkt mee. Martijn van der Zande sprak de twee muzikanten en vroeg nog even hoe ze Dodenherdenking in de speciale stiltezaal in Kopenhagen hebben beleefd    Audio-fragment ‼   ↓↓

bronnen: NOS.nl / NOS Journaal / Zie.nl