donderdag 6 juni 2013

Israël | Gay Pride overschaduwt de Jeugd EK


               
Israël  →  De vlaggen wapperen deze week in Tel Aviv. Alleen niet die van de UEFA en het gisteren begonnen EK. Wie door de straten van de hypermoderne stad wandelt, is het opgevallen. De Tel Aviv Gay Pride staat op punt van aftrappen.

De hotels, de prachtige restaurants en de stranden zijn versierd met de bekende veelkleurige regenboogvlag. Morgen is het zover.

En het EK ?! Israël speelde gisteren in Netanya tegen Noorwegen. Voor een vol stadion, maar vooral omdat de kaartjes nog net niet gratis de deur uit werden gedaan. Van het feit dat het landentoernooi hier is gehuisvest is nauwelijks iets merkbaar in Tel Aviv.

Voetbal en homo's, het klikt zelden. Spelers die voor hun seksuele geaardheid durven uit te komen in de Eredivisie, ze lijken simpelweg niet te bestaan.

Het EK is van latere zorg in Tel Aviv. 'De stad die nooit slaapt' heeft gewoon iets anders te doen. De Gay Pride gaat voor. Op het terras van vis- restaurant Goldman schieten de serveersters in de lach. Het EK ?! Nooit van gehoord. De Gay Pride !! De taxichauffeur op weg naar de haven ook. Naar het voetballen ?! Welnee joh. "De Gay Pride begint vrijdag", zegt hij.

bron: Algemeen Dagblad


Israël | Verdachten aanslag Homodiscotheek Tel Aviv opgepakt

De Israëlische politie heeft vier mannen opgepakt voor de aanslag op een discotheek voor homoseksuelen in Tel Aviv bijna 4 jaar geleden. De vierde werd donderdag in Tel Aviv gearresteerd. De overige drie zijn Joodse Israëli's in de leeftijd van 20 tot 40 jaar. De nationaliteit van de donderdag aangehouden verdachte is niet bekendgemaakt.

De aanslag in het centrum van Tel Aviv kostte in augustus 2009 aan een 17-jarige vrouw en een 24-jarige man het leven. Volgens ooggetuigen had een in het zwart geklede gemaskerde man het vuur op een groep jongeren geopend. 
x
Zie de video van 'Het Journaal 1' - België:   KLIK HIER

Omdat aanvankelijk werd gedacht dat de aanslag tegen de homogemeenschap was gericht, gingen een week later tienduizenden Israëli's de straat op om hun solidariteit met mannelijke en vrouwelijke homo's te betuigen. Onder hen was president Shimon Peres. Intussen is echter duidelijk geworden dat de dader persoonlijke motieven had.bron: De Volkskrant