donderdag 6 juni 2013

18-jarige Homo-activist hersendood na aanval door rechtse skinheads


                
Frankrijk  →  Een 18-jarige homo-activist is aangevallen door een groep van drie skinheads in Parijs. De jonge man ligt in het zieken- huis en is hersendood verklaard, wat er op neer komt dat hij eigenlijk overleden is ook al klopt zijn hart nog wel. Vanavond wordt er een wake georganiseerd voor de jongeman.

Clement Méric, een 18-jarige student uit Parijs werd gisteren aangevallen door drie mannen en een vrouw die behoren tot een groep van recht- se skinheads. De feiten gebeurden in een winkelcentrum. Clement was samen met andere linkse activisten in een kledingwinkel toen daar plots enkele rechtse skinheads binnen kwamen, binnen enkele minuten ontstond er onenigheid waarna Clement rake klappen kreeg met een boksijzer op zijn hoofd.

Franse politici roepen op tot een einde van geweld tegen HoLeBi's en acties van fascistische groepen. Volgens Serge Ayoub, leider van Jeune Nationaliste Revolunnaire (JNR - Revolutionary Nationalist Youth), een neo-Nazi skinhead groep hebben z'n leden niets met de aanval te maken.

Marine Le Pen, leider van het extreem rechtse Front National noemde de aanval afschuwelijk en zegt dat niemand uit haar rangen iets te maken heeft met de aanval. Toen een reporter er op wees dat een van de aanvallers een logo droeg van het Front National werd ze boos en noemde ze de getuige een leugenaar.


bronnen: GayStarNews.com / www.HoLeBi.info / YouTube.com