zaterdag 28 december 2013

Transgender "Dionne" (14) zingt de sterren van de hemel in 'The Voice Kids' ‼

Het derde seizoen van "The Voice Kids" – een Nederlandse talentenjacht – wordt van 27 december 2013 tot en met 21 februari 2014 uitgezonden door RTL 4. De presentatie ligt ook dit seizoen weer in handen van Martijn Krabbé en Wendy van Dijk. De coaching van de kandidaten wordt net als in seizoenen 1 en 2 in handen van Angela Groothuizen, Nick & Simon en Marco Borsato. Deelname staat uit- sluitend open voor kinderen in de leeftijd van acht tot en met veertien jaar.

Een opvallende verschijning was 'Dionne' die deze eerste aflevering van 'The Voice Kids' afsloot met het nummer "She Wolf" (Falling To Pieces) van David Guetta ft. Sia. Al de coaches draaide voor haar, maar uiteindelijk koos ze voor Marco Borsato. In een tweet schrijft Marco: "Ik stond letterlijk op mijn stoel te dansen van enthousiasme, zo geweldig als ik jouw auditie vond".

↓  Hieronder vind je de video van haar optreden. Voor een langer fragment – inclusief het commentaar van de coaches:  KLIK HIER

Dionne - die nu veertien jaar is - is geboren als jongetje. Al op 3-jarige leeftijd wist ze dat ze liever een meisje zou willen zijn. Momenteel krijgt ze maandelijks pubertijdsremmers. Op termijn mag ze vrouwelijke hormonen gaan slikken, waarna de geslachtsverandering zal volgen. Dionne vertelt in het programma dat ze door iedereen wordt geaccepteerd als meisje en eigenlijk nooit is gepest. 
  
Sinds twee jaar zit Dionne op zangles. Maar zingen deed ze eigenlijk altijd al  Daarnaast speelt ze al vijf jaar piano en zit ze op jazzballet. In haar vrije tijd spreekt ze graag af met vriendinnen. Met haar muziekschool heeft ze al best vaak opgetreden voor publiek. Haar droom is om in musicals te spelen of om een zangeres te worden. Als dit niet lukt wil ze graag iets in de schoonheidsbranche gaan doen.

bronnen: Wikipedia.nl / TheVoiceKids.nl / GayNieuws.blogspot.nl / YouTube.com