dinsdag 26 november 2013

Rusland · Moskou | Homo's aangevallen met 'gifgas' in Gayclub Central Station


                     
Voor de vierde keer sinds de invoering van de anti-HoLeBi wet  bekend als de gay-propaganda wet  in Rusland is Homo-club 'Central Station' in Moskou het slachtoffer van een homofobe aanval. Dit keer werd er een gifgas aanval uitgevoerd waarbij verschillende men- sen moesten worden opgenomen in het ziekenhuis.

Afgelopen weekend werd een homo club uit Moskou voor de 4de keer aangevallen door homofoben. Zaterdag gooiden onbekenden een chemisch wapen in de club, het gaat daarbij om een gifgas. De ruim 500 aanwezigen vluchtten naar buiten en sommige van hen moesten voor verzorging naar het ziekenhuis.

Het personeel kon het gifgas bedwingen met het gebruik van een rook verwijderings machine. De politie onderzoekt de zaak. Vorige week werd de club aangevallen door onbekenden die wild in het rond begonnen te schieten waarbij 1 slachtoffer een kogel in het oog kreeg.

Sinds de invoering van enkele anti-HoLeBi wetten in Rusland is het geweld tegen HoLeBi's en Transgenders fors gestegen  En zopas werd nog bekend dat de Russische overheid van plan is om na de "Olympische Winterspelen" nog meer anti-HoLeBi wetten wil invoeren, terwijl Vladimir Poetin recent liet weten dat hij tegen HoLeBi-haat is maar voor de anti-HoLeBi wetten.

bronnen: HoLeBi.info / GayStarNews.com


Weer een aanval op Gayclub 'Central Station' in Rusland

Eén van de meeste populaire gayclubs in Moskou is afgelopen zaterdagnacht voor de tweede maal in korte tijd aangevallen. Rond 2 uur 's nachts spoten onbekenden een giftig gas naar binnen ‼  De ruim vijfhonderd aanwezigen kregen last van hun ogen en adem- haling. Gayclub 'Central Station' werd direct ontruimd en eenmaal buiten moesten enkele tientallen mannen behandeld worden.

Drie bezoekers werden overgebracht naar een ziekenhuis. Nadat de ventilatiesystemen enige tijd vol aan hadden gestaan was de club weer veilig en konden de bezoekers de zaak weer betreden. Het is tot nu toe onbekend welk gas er is gebruikt.

Volgens de eigenaren van club 'Central Station' is dit het zoveelste incident in korte tijd. Vorige week zaterdag was de zaak ook al het doelwit van een aanval. Toen werd door twee nog onbekende mannen de zaak beschoten. Er vielen geen slachtoffers maar volgens de politie was dit een wonder.

De eigenaren zeggen dat ze de afgelopen tijd al diverse malen aan zowel de politie als de gemeente hebben gemeld dat hun club en de bezoe- kers worden bedreigd. Een week geleden deden ze de oproep om een betere bescherming. Ondanks het incident van afgelopen zaterdag is die oproep door de Russische autoriteiten nog niet opgepakt.

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com