vrijdag 25 oktober 2013

De regering van "Australië" vecht de legalisering van het Homohuwelijk aan ‼


                           
De Australische premier Tony Abbott heeft homoseksuelen opgeroepen voorlopig vooral niet te trouwen. Het piepkleine 'Australisch Hoofdstedelijk Territorium' (ACT) legaliseerde het homohuwelijk deze week, maar werd door de nieuwe conservatieve regering direct voor het hooggerechtshof gedaagd.

De partijen stonden daar volgens Australische media vandaag voor het eerst tegenover elkaar. Volgens premier Katy Gallagher van het ACT, dat ook hoofdstad Canberra omvat, komt een verbod op het homohuwelijk neer op discriminatie. Ze staat lijnrecht tegenover de conservatief Abbott - die vreest voor onrust als het hof de wet schrapt en huwelijken ongeldig worden verklaard. Homoseksuelen kunnen volgens de premier beter wachten tot het juridische steekspel over het huwelijk achter de rug is.


bron: Volkskrant.nl


Het Homohuwelijk toegestaan in een deel van Australië                                   Dinsdag 22 oktober 2013

Het parlement van het Australian Capital Territory, de 'deelstaat' waarin de hoofdstad Canberra ligt, heeft dinsdag het homohuwelijk gelegaliseerd. De wet die het homohuwelijk mogelijk maakt werd met 9 tegen 8 stemmen aangenomen. De federale regering heeft echter al laten weten te zullen proberen de voltrekking van homohuwelijken tegen te houden.

Verwacht wordt dat veel homoseksuele stellen snel naar Canberra, de enige stad in het Australian Capital Territory, afreizen om te trouwen, voordat de federale regering het homohuwelijk weer onmogelijk maakt. De regering kan dit voor elkaar krijgen door naar het hooggerechtshof te stappen of door de wet in het federale parlement in stemming te brengen. Het eerste homohuwelijk kan in december worden voltrokken, mits de regering voor die tijd geen hindernissen heeft opgeworpen.

"Ongeacht iemands visie op de wenselijkheid van het homohuwelijk of het homohuwelijk in het algemeen, is het duidelijk in het belang van Aus- tralië dat er in het hele land dezelfde regels gelden voor het huwelijk", zei landsadvocaat George Brandis. Hij heeft de premier van 't Australian Capital Territory, Katy Gallagher, verzocht om te wachten met het sluiten van homohuwelijken totdat het hooggerechtshof zich over de kwestie heeft gebogen. Gallagher heeft dit echter geweigerd.

Rodney Croome, directeur van de lobbyclub Australian Marriage Equality, noemde het 'wreed' dat de federale regering zich bemoeit met de gang van zaken.

bron: Volkskrant.nl