woensdag 7 augustus 2013

'Trans' Turkije | "Turkije kent meeste moorden op Transgenders ter wereld" ‼


                  
Turkije  →  De Turkse overheid wordt gevraagd om dringend transgenders te beschermen. De vraag komt van de Griekse Transgender support organisatie (Greek Transgender Support Association) → die in een verklaring zegt dat er drie moorden, één zelfmoord en vijf verschillende aanvallen tegen transgenders zijn geweest alleen nog maar in de maand juli van dit jaar, aldus PinkNews.co.uk.

Turkije heeft het hoogste aantal moorden van transgenders in de hele wereld en succesvolle vervolging is uiterst zeldzaam. De Griekse Trans- organisatie probeerde eerder campagne te voeren aan de Turkse ambassade in Athene, waarbij ze ook een protest brief wilden afleveren, maar dat werd hen verboden door enkele diplomaten.

In de protest brief staat te lezen: Turkije, als een van de lidstaten van de Raad van Europa en kandidaat-lidstaat van de Europese Unie, is ver- plicht de regels van het internationale recht en de internationale verdragen te respecteren, daartoe behoort ook de bescherming en erkenning van Transgenders en HoLeBi's. Verder vraagt men de Turkse overheid meteen maatregelen te nemen om Turkse transgenders te beschermen. En eisen ze ook een onderzoek naar de vermoorde transgenders en hun daders te veroordelen.


bronnen: PinkNews.co.uk / www.HoLeBi.info / YouTube - The Young Turks (Video)