donderdag 27 juni 2013

Barack Obama breekt lans voor Homorechten in Afrika


                   
Afrika  Senegal    De Amerikaanse president Barack Obama heeft donderdag, op de tweede dag van zijn bezoek aan Afrika, een lans gebroken voor homo's en lesbiennes ‼  Zij worden in veel landen van het zwarte continent nog steeds op een 'controversiĆ«le' manier behandeld en gediscrimineerd, aldus Obama tijdens een persconferentie met zijn Senegalese ambtgenoot Macky Sall.

In het voornamelijk islamitische Senegal staat celstraf op homoseks. Sall zei dat zijn land niet bereid is om homoseksualiteit uit het strafrecht te halen: 'Wij hebben andere tradities'. Hij wees erop dat in Senegal, in tegenstelling tot in de VS, de doodstraf niet wordt opgelegd.

Terwijl Obama onderweg was naar Afrika, deed 't Amerikaanse Hooggerechtshof woensdag een historische uitspraak die de rechten van homo's versterkt. De hoogste Amerikaanse rechters bepaalden dat getrouwde homostellen recht hebben op dezelfde sociale voorzieningen en belasting- voordelen als gehuwde heterostellen.

"Dit was een overwinning voor de Amerikaanse democratie", zei Obama in een reactie daarop. Hij herinnerde eraan dat gelijkheid voor de wet een van de belangrijkste pijlers van de Amerikaanse samenleving is.


bron: Algemeen Dagblad / YouTube - Telegraph