dinsdag 5 februari 2013

Homohuwelijk is als Mannelijke Borstvoeding


De aartsbisschop van San Francisco, Salvatore Cordileone, heeft afgelopen weekend weer van zich laten horen en ook dit maal heeft hij de woede van een groot deel van de homogemeenschap over zich heen gekregen.

In een interview met de Britse krant Catholic Herald zei Cordileone dat de term 'homohuwelijk' verwijst naar een "natuurlijke onmogelijkheid". Om dit aan te tonen en om zijn woorden kracht bij te zetten maakte hij de volgende vergelijking: "Wetten die mensen van hetzelfde geslacht het recht geven met elkaar te trouwen is zoals het legaliseren van mannelijke borstvoeding". In het interview zei de aartsbisschop dat hij de strijd tegen het homohuwelijk onverminderd zal voortzetten.

Cordileone verwierf in 2008 veel bekendheid als geestelijk vader van Proposition 8, het wetsvoorstel dat een einde maakte aan het homo- huwelijk in Californië. Door zich tegen de openstelling van het huwelijk in te zetten maakte hij zich niet geliefd bij de grote homogemeenschap in San Francisco waar hij sinds 4 oktober 2012 aartsbisschop is.

Cordileone stelde in 2008 dat het homohuwelijk een fout signaal is en een einde van de geciviliseerde wereld zou kunnen inluiden. De homo- fobe geestelijke wordt gezien als de drijvende kracht achter de lobby tegen homorechten in de Verenigde Staten.

bronnen: GaySite.nl / Catholic Herald