zondag 3 februari 2013

Epke Zonderland OUT·TV Persoon van het jaar


Turner Epke Zonderland is de grote winnaar geworden van de OUT·TV persoon van het jaar verkiezing. OUT·TV-kijkers hebben de afgelopen weken gestemd en hebben massaal besloten dat het winnen van een gouden Olympische turnmedaille bijzonder genoeg is om Zonderland te verkiezen tot persoon van het jaar. Ieder jaar organiseert lifestyle televisiezender OUT·TV een verkiezing in Nederland en Vlaanderen voor dé persoon die zich het afgelopen jaar op een positieve of opvallende manier gemanifesteerd heeft.

Genomineerden
De tweede plaats is voor Tim Ribberink die postuum genomineerd was. Onder de Nederlandse genomineerden bevonden zich onder meer The Voice winnares Leona Philippo en Boer Willem (Boer Zoekt Vrouw). De Vlaamse OUT·TV-kijkers kozen unaniem voor Vlaming Elio de Bolle. De Bolle riep in een open brief leerkrachten op om homogeweld op scholen onder de aandacht te brengen.

Internationaal
Nieuw dit jaar is een internationale ronde waarin OUT·TV op zoek is gegaan naar een internationaal persoon die in het nieuws is geweest. De grote winnares in deze categorie is de Zuid-Afrikaanse gayrechtenactiviste Shile, die eerder te zien was in de documentaire 'Strijders voor de Liefde' van programmamaker Sipke Jan Bousema. Shile's nominatie was postuum omdat zij eind 2012 is vermoord vanwege haar geaardheid. Overige genomineerden waren onder meer de Zweedse songfestival winnares Loreen en Canadees Shane Bitney Crone.

bron: KamKrant.nl