dinsdag 5 februari 2013

Stap 'Uit de Kast' Homo's, daar word je beter van !!


Ik vind dat 'Uit de Kast komen' vaak enorm geforceerd en denk dat het vooral de nadruk legt op het verschil tussen homo's en hetero's, maar het openlijk uitkomen voor je geaardheid heeft wel degelijk gezondheidsvoordelen …

Zo blijkt uit onderzoek van het Centre for Studies on Human Stress in Montreal, dat in het vakblad 'Psychosomatic Medicine' gepubliceerd is.

Ze ondervroegen 87 hetero- en homoseksuelen en namen hen bloed, speeksel en urine af. Homomannen en lesbovrouwen die volledig uit de kast waren, bleken gelukkiger te zijn en zich minder opgejaagd te voelen.

Uit hun bloedwaarden bleek hoe dat komt. Mensen die hun geaardheid verbergen (welke die ook is) hebben veel meer van het stresshormoon cortisol in hun lichaam. Ze hadden ook vaker last van een burn-out, omdat ze bevreesd waren dat hun 'geheime leven' werd ontdekt.

Maar de wetenschappers benadrukken dat het alleen voordelen heeft uit de kast te komen in landen waar homoseksualiteit is geaccepteerd. Anders neemt de stress weer toe doordat je maatschappelijke druk voelt op je levensstijl. Verder hopen ze dat deze resultaten ook aanleiding zijn voor heteroseksuelen om positiever te zijn tegen openlijk homoseksuelen.

bron: Relatie.blog.nl / Psychosomatic Medicine