vrijdag 8 februari 2013

Belgische Moslimjongeren erg Homo-vijandig


Moslimjongeren in België zijn zeer intolerant tegenover homo's. En kwart van hen vindt geweld tegen homo's gerechtvaardigd. Dat blijkt uit een grootschalige studie van het Jeugdonderzoeksplatform bij 3.867 Gentse en Antwerpse scholieren, waarover De Morgen publiceert op haar website.

Het onderzoek, dat peilt naar de leefwereld van jongeren, toont aan dat bijna de helft van de moslimjongeren het voor homoparen opengestelde huwelijk wil terugschroeven. Dat homo's in sommige landen terechtgesteld worden, vindt een vijfde (21 procent) van de moslimjongeren terecht.

Overigens stoort ook een op de drie van hun Vlaamse leeftijdsgenoten zich aan twee kussende mannen. Twintig procent van de Vlaamse jongeren vindt dat moslims hun geloof niet in België zouden mogen belijden, terwijl een derde twijfelt over dat recht. Nog eens een vijfde is ervan overtuigd dat veel moslims criminelen zijn.

bronnen: GayKrant.nl / De Morgen


Diversiteit is geen evidentie bij Jongeren in steden

Een kwart van de moslimjongeren vindt geweld tegen homo's gerechtvaardigd. Dat is één van de conclusies uit een grootschalig onderzoek dat het Jeugdonderzoeksplatform bij 3.867 Gentse en Antwerpse scholieren hield en waarvan de resultaten vandaag in de Morgen te lezen staan.

In het onderzoek wordt naar de leefwereld van jongeren in steden gepeilt. Opmerkelijk is dat de jongeren niet meteen diversiteit als een evidentie zien.

Bijna de helft van de moslimjongeren wil het homo-huwelijk in ons land ongedaan maken. Een kwart hiervan vindt het ook verantwoord dat er geweld is tegen homo’s en een vijfde vindt het terecht dat homo's in bepaalde landen terechtgesteld worden. Ook één op drie Vlaamse jongeren storen zich aan twee kussende mannen.

bronnen: GayLive.be / De Morgen