dinsdag 5 februari 2013

Nieuwe Hostierel rond Homo Carnavalsprins


Opnieuw wordt carnaval vierend Nederland geconfronteerd met een pastoor die een homoseksuele Prins Carnaval de hostie weigert. Dit keer is het raak in Venlo.

Pastoor Proksch heeft laten weten dat hij de homoseksuele prins carnaval Geert III van De Törvers geen hostie wilde geven in de vastelaoves- mis, die afgelopen weekend plaatsvindt bij Parochie Heilig Hart van Jezus in Venlo. Dat meldt de Limburger op haar website.

De prins en de carnavalsvereniging besloten daarop niet aanwezig te zijn. "We hebben al jaren een goede samenwerking met pastoor Proksch, maar ik vind dit besluit niet van deze tijd”, zegt voorzitter Jos Backus van De Törvers in de Limburger. Zowel de pastoor als de prins, Geert Kleeven, wilden niet ingaan op de kwestie.

Drie jaar geleden kwam eenzelfde zaak in het nieuws, toen pastoor Luc Buyens van Reusel weigerde om Prins Carnaval Gijs d'n Urste tijdens een speciale carnavalsmis de hostie te geven. Dat leverde een flinke rel op, waarbij het uiteindelijk kwam tot verzoeningsgesprekken tussen Bisdom Den Bosch enerzijds en de SVGK met COC anderzijds.

bronnen: GayKrant.nl / De Limburger