woensdag 6 februari 2013

Boy Scouts schuiven Homobesluit voor zich uit


Het bestuur van de Boy Scouts of America, de Amerikaanse padvinderij, heeft een beslissing over het opheffen van een verbod op homoseksuele scouts en leiders voor zich uitgeschoven. De organisatie beslist op een nationale conventie in mei over de netelige kwestie, zei het bestuur woensdag.

Vorige week lieten de scouts weten een beleidswijziging te overwegen. President Barack Obama, erevoorzitter van de jeugdorganisatie, is voorstander van het toelaten van homoseksuele padvinders. Voor- en tegenstanders van een nieuw beleid hielden demonstraties bij het hoofd- kantoor van de BSA in Texas.

bron: FokNieuws.nl


Scouting VS stelt stemming over toestaan Homo's uit

De Amerikaanse scoutingvereniging stelt een stemming over het toestaan van homoseksuele leden binnen de organisatie uit.

De organisatie, The Boy Scouts of America, zou woensdag stemmen over de kwestie, maar heeft na intern overleg besloten dit pas in mei te doen. Dat meldt CNN. Homoseksuelen die uitkomen voor hun geaardheid worden op dit moment niet toegelaten tot de scouting in de VS.

''Vanwege de complexe aard van deze kwestie, heeft de organisatie meer tijd nodig voor een meer nauwkeurige beoordeling van het leden- beleid'', liet de Amerikaanse scoutingvereniging woensdagochtend (lokale tijd) weten.

De laatste jaren is het maatschappelijk debat in de VS over het beleid van de scouting gepolariseerd. President Barack Obama heeft zich recentelijk over de kwestie uitgelaten, en is van mening dat het verbod moet worden opgeheven.

The Boy Scouts of America heeft 2.7 miljoen leden, verdeeld over verschillende verenigingen. Meer dan zeventig procent van die verenigingen is geaffilieerd met de kerk, of met religieuze organisaties.

bronnen: NU.nl / CNN