maandag 11 maart 2013

Vaticaan koopt flats boven grootste Homosauna van Europa


Een dag voor het conclaaf start in Rome, heeft de Italiaanse krant La Repubblica bekend gemaakt dat de Heilige Stoel, het centrale bestuursorgaan van de Rooms-Katholieke kerk, voor 23 miljoen euro appartementen gekocht heeft in een appartementsgebouw in Rome. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat in het gebouw de grootste homosauna in Europa gehuisvest is.

Op de website van de sauna is een video te zien waarin een gezette man, die Bruno genoemd wordt, stript en een priestergewaad aantrekt. In totaal heeft het Vaticaan volgens de krant negentien appartementen in het gebouw. La Repubblica suggereerde eerder al dat paus Benedictus XVI afgetreden is omwille van een rapport over de omvang van seks, corruptie en machtshonger in het Vaticaan.

In het zog van de Vatileaks-affaire, waarbij gestolen documenten vanuit het Vaticaan naar de pers waren gelekt, zouden drie kardinalen de paus op 17 december een zeer geheim rapport van bijna 300 bladzijden voorgelegd hebben, waarin het draaide om homoseksuele relaties en moge- lijkheid tot afpersing. Op die dag zou de Duitse kerkleider de knoop omtrent zijn reeds lang overwogen aftreden doorgehakt hebben.

De kardinalen zouden aldus een 'ondergronds homonetwerk' hebben ontdekt, wiens leden op verschillende plaatsen in Rome en Vaticaanstad seksbijeenkomsten organiseerden. Vanwege hun seksuele geaardheid stelden zij zich bloot aan afpersing.

Bezoek de Website van de 'Europa Multi Club Sauna' in Rome:  KLIK HIER

bronnen: Algemeen Dagblad / La Repubblica 
                

Vaticaan bezit appartementen boven Homosauna

Terwijl 115 kardinalen een nieuwe paus kiezen, is het Vaticaan in verlegenheid gebracht door de Italiaanse krant La Repubblica. Die maakte maandag bekend dat een van de belangrijke appartementsgebouwen van de Heilige Stoel het pand deelt met de grootste homosauna van Europa.

Het historische palazzo uit 1622 is het hoofdkwartier van de Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren en is verantwoordelijk voor missionaire activiteiten. Het Vaticaan betaalde een bedrag van 20 miljoen euro voor de appartementen. Die voorzien zo'n vijftien priesters van een woning. In datzelfde gebouw is de 'Europa Multi Club' gevestigd – volgens hun website "de belangrijkste homosauna in Italië".

Het nieuws volgt kort na een aantal homoschandalen binnen de Rooms Katholieke Kerk. Vorige week stapte kardinaal O'Brien nog op en gaf seksueel wangedrag toe. En weken voordat paus Benedictus XVI zijn aftreden aankondigde ontving hij een rapport over frequente bezoekjes van hooggeplaatste geestelijken aan homo-orgies in een sauna in Rome. Het is nog onduidelijk of Europa Multi Club die sauna is.

bronnen: GayKrant.nl / La Repubblica
    

Kardinaal logeert boven Homosauna

Of de komende paus een beetje homo-vriendelijker wordt dan zijn voorgangers, is niet te voorspellen, maar voorlopig blijken een kardinaal en een aantal andere geestelijken in Rome te logeren vlak boven een grote homosauna: de Europa Multi Club, volgens de site 'Sauna nr. 1 in Italië'.

De kardinaal in kwestie, Ivan Dias, komt uit India en staat bekend als conservatief. Ooit schijnt hij te hebben verkondigd dat homo's van hun 'onnatuurlijke neigingen te genezen zijn'. Of de kerkvader weet waar hij logeert, is niet bekend.

De sauna bevindt zich in een historisch appartementencomplex in Rome. In 2008 kocht het Vaticaan een deel van het palazzo voor 20 miljoen, om het te gebruiken als hoofdkwartier voor de Congregatie voor de Evangelisatie van Volkeren, een afdeling die zich bezighoud met missie- werk. Dias is een van de kardinalen die meedoet aan het conclaaf, waarin een nieuwe paus moet worden gekozen.

bron: Gay.blog.nl