dinsdag 12 maart 2013

Gordon: 'Nieuwe Homo nodig die de kar kan trekken'


Gordon vindt dat er na het stoppen van de Gaykrant een nieuw boegbeeld voor de homo's in Nederland nodig is die "de kar van de homo emancipatie kan trekken", aldus zanger Gordon in een interview met The Post Online.

Dinsdag werd bekend dat de Gay Krant na 34 jaar stopt. Goor heeft de krant zelf nooit gelezen of kocht maar vind dit uiteraard schokkend nieuws. "Homo's worden massaal gepest en noem maar op. De krant is misschien juist nú wel meer nodig dan ooit, om een positiever beeld neer te zetten over homoseksualiteit in het algemeen".

Of Gordon vindt dat hij er zelf wel voor zorgt dat homoseksuelen positief in het nieuws komen wordt niets vermeld in het interview.

bronnen: ShowVandaag.nl / The Post Online


Gordon: "Homo's zullen Gay Krant missen"

Gordon vindt het stoppen van de Gay Krant schokkend nieuws en "een gemis voor de homogemeenschap." Volgens de zanger is de krant nu meer nodig dan ooit, om een positiever beeld neer te zetten over homoseksualiteit.

"Homo's worden massaal gepest", vertelt de zanger aan The Post Online. Volgens Gordon heeft een grote groep homo's behoefte aan het medium. Nu Henk Krol in de Tweede Kamer opkomt voor de ouderenpartij 50Plus, vindt Gordon het belangrijk dat er een nieuw homoboegbeeld opstaat die de kar kan trekken. Zelf bekent hij de krant niet te lezen.

Albert Verlinde laat geen traan om het verlies van de Gay Krant. "Aan het eind van de rit had de krant gewoon nog weinig identiteit. Het was wel mooi geweest", beantwoordt Verlinde de vragen van The Post Online.

Volgens Verlinde heeft de roze krant mooi werk gedaan: "Ten tijde van de homo-emancipatie, aids en de openstelling van het burgerlijk huwelijk was het een waardevol medium". De laatste tijd was de Gay Krant in de ogen van roddelkoning en musicalproducent "meer een blaadje voor gay Nederland".

bron: ShowNieuws.tv / The Post Online
    

Faillisement Gay Krant schokt Homogemeenschap

"De LHBT-gemeenschap verliest, met het einde van de Gay Krant, een belangrijke spreekbuis". Zo reageert COC-voorzitter Tanja Ineke op het bericht dat de krant ophoudt te bestaan. "We verliezen bovendien een strijdmakker voor gelijke rechten en sociale acceptatie van lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders (LHBT's)".

De COC-voorzitter vindt dat de Gay Krant een belangrijk platform was voor de gemeenschap. Ze wijst in het bijzonder op de rol die de krant in de jaren tachtig speelde in de strijd tegen hiv en aids. "Het was een van de eerste media die destijds durfde te berichten over dit onderwerp waarop toen nog een groot taboe lag". Waar het gaat om gelijke rechten en sociale acceptatie, prijst Ineke in het bijzonder de rol van de Gay Krant bij de openstelling van het huwelijk voor paren van gelijk geslacht.

"Het is droevig nieuws voor de homo-emancipatie", aldus Henk Krol. Hiervan heb ik pijn in het hart, ook al ben ik er weg. Ik heb er ruim 30 jaar mijn hele ziel en zaligheid in gelegd. Ik had graag de reddingspoging zelf geleid, maar kon dat als politicus helaas niet. Maar de homostrijd is niet voorbij".

"Gay&Night Magazine overweegt een overname van de Gay Krant". Er dreigt meer dan dertig jaar geschiedenis verloren te gaan, alsmede de zelfstandige plek die de Gay Krant in de gaycommunity heeft. Het zou, niet in de laatste plaats voor de lezers, zonde zijn als dit medium nu compleet verloren gaat", aldus hoofdredacteur Martijn Tulp.

Gay&Night Magazine wordt uitgegeven door Stichting OUT Media, een organisatie die als doel heeft om gaymedia in stand te houden. Frederik van den Bosch, voorzitter van Stichting OUT Media, vindt dat een succesvolle toekomst voor de Gay Krant gerealiseerd moet kunnen worden. "Die uitdaging zou OUT Media graag aan willen gaan", aldus Van den Bosch.

Gordon noemt het stoppen van de Gay Krant schokkend nieuws en "een gemis voor de homogemeenschap". Volgens de zanger heeft een grote groep homo's behoefte aan het medium maar zelf zegt hij geen abonnement te hebben op het blad.

Albert Verlinde zal daarentegen niet rouwen om het verlies van de Gay Krant. De laatste tijd was het blad in de ogen van roddelkoning en musicalproducent "meer een blaadje voor gay Nederland. Het was wel mooi geweest", aldus Verlinde.

bron: GaySite.nl