vrijdag 15 maart 2013

NL Doet | Burgemeester en Wethouders van Tilburg klussen bij 'Embrace Pink'


Op vrijdag 15 maart zal het College van Burgemeester en Wethouders van Tilburg homobelangenorganisatie Embrace Pink helpen bij het (laten) leggen van een nieuwe vloer in het ontmoetingscentrum aan de Van Hogendorpstraat.

Het bezoek vindt plaats in het kader van de nationale actiedagen van 'NL Doet' van het Oranje Fonds. Het college arriveert om 09.00 uur in de ochtend. Na ontvangst met koffie en roze koeken en een kort woord van welkom helpen burgemeester Noordanus en zijn zeven wethouders de vrijwillige medewerkers van de homofoundation met het leegruimen van de benedenverdieping.

Woordvoerder Giovanni Tamo van Embrace Pink: "We zijn natuurlijk erg vereerd dat het stadsbestuur juist onze organisatie heeft uitgekozen om de handen uit de mouwen te steken". Daarmee voegt men de daad bij het woord van het roze beleid in onze stad: "Tilburg, niet alleen roze op maandag. Ook met de hulp van diverse ambtenaren die zich bij ons hebben gemeld, zijn we blij".

Embrace Pink bestaat op 10 april 7½ jaar en ontstond in 2005 uit een afsplitsing van het lokale COC. De organisatie groeide in rap tempo: er werken bijna 70 vrijwilligers voor de organisatie en er zijn zo'n 400 donateurs. Er worden per jaar bijna 100 voorlichtingsbijeenkomsten geor- ganiseerd. Er hebben 350 inloopavonden en digitale informatie-chats plaatsgevonden, die gezamenlijk zijn bezocht door zo'n 2000 personen.

De organisatie werkt met een basisbudget (waarderingssubsidie) van de gemeente dat zo'n € 17.000,= bedraagt en vult dit met behulp van o.a. donaties van personen en fondsen aan tot gemiddeld ruim € 50.000,= per jaar. Daarvan worden jaarlijks minstens 10 specifieke projecten en 15 extra activiteiten of evenementen georganiseerd die niet vallen binnen het basispakket van diensten die door Embrace Pink structureel worden geleverd.

bron: GayKrant.nl / EmbracePink.nl