dinsdag 12 maart 2013

Manifest tegen Homodiscriminatie op school


Er komt meer aandacht voor homodiscriminatie op alle scholen in Rotterdam en omgeving. Daarvoor tekent de Rotterdamse wet- houder Korrie Louwes van participatie het manifest De Rotterdamse School - een veilige haven voor iedereen.

Het manifest is niet alleen erkenning van de problemen voor homoseksuelen, maar ook voor lesbiennes, biseksuelen en transgenders op scholen in Rotterdam en omgeving. "Daarbij gaat het in de eerste plaats om de veiligheid die scholen moeten bieden aan deze groepen door open te staan voor seksuele diversiteit. Daarnaast moeten scholen ook actief ondersteuning bieden", aldus de opstellers van het manifest.

Het onderwijsmanifest is opgesteld door verscheidene Rotterdamse organisaties en een groep betrokkenen die direct te maken hebben met onderwijs en discriminatie in de stad. Louwes gaat voor de ondertekening op 26 maart naar vmbo Slinge Zuid. Daar opent zij ook een nieuwe website waar scholen die aandacht willen besteden aan seksuele diversiteit, steun en informatie kunnen vinden.

"Nog altijd voelen homojongeren zich te vaak onveilig op school, als gevolg van pesten, uitsluiting en gebrekkige ondersteuning. Vanuit het COC en MOVISIE, kenniscentrum voor sociale vraagstukken, werd onlangs gepleit voor aandacht voor anti-homopesten binnen de anti-pestaanpak", aldus de opstellers. Sinds 2012 zijn scholen verplicht aandacht te besteden aan seksuele gerichtheid.

bron: Telegraaf.nl