zaterdag 22 juni 2024

Tell Me About It | Praten over zelfdoding binnen de Regenbooggemeenschap ‼


Meijt. - Campagne  →  Mensen die Lesbisch, Homo, Bi en/of Transgender zijn doen vaker een Suïcide-poging. Bijna de helft heeft ooit gedachten aan zelfdoding gehad, dat is ruim vijf keer vaker dan in de algemene volwassen bevolking.  Meijt. presenteert daarom een spraakmakende campagne gericht op Suïcide-preventie, genaamd "Tell Me About It"

Eerst even wat cijfers. Mensen die "Lesbisch, Homo, Bi en/of Transgender" zijn of die gevoelens hebben, staan voor extra uitdagingen in vergelijking met anderen. "Negatieve reacties, pesten, geweld en minderheidsstress komen veel voor"   Hierdoor ervaren zij vaker depressies en gedachten aan zelfdoding.

In een factsheet zet "113 Zelfmoordpreventie" in samenwerking met Movisie en de Rijksuniversiteit Groningen de meest recente cijfers en kennis op een rij. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die registreert hoeveel zelfdodingen plaatsvinden, registreert niet hoeveel van deze overleden mensen onder de "LHBT-groep" vallen   Cijfers over het aantal zelfdodingen door mensen in Nederland die vallen onder de LHBT-groep, zijn daarom niet beschikbaar.

Meijt. nodigt iedereen uit om deel te nemen aan "deze belangrijke campagne" ‼  Door een pin te dragen, toon je jouw bereidheid om te praten over zelfdoding en steun je de strijd tegen het stigma dat hier vaak nog omheen hangt. Pins kun je aanvragen via TellMeAboutIt.Meijt.nl.  Meer infor–matie over de campagne en hoe je kunt helpen vind je ook op deze website.

Denk je aan zelfdoding ?!  Neem dan 24/7 gratis en anoniem contact op met 0800-0113 of chat op 113.nl ‼

Lees verder op de website van Winq.nl:  
Nieuwe campagne 'Tell Me About It' | "Durf te praten over zelfdoding binnen de Regenbooggemeenschap" ‼ 

Zie ook:  

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl