zondag 23 juni 2024

Duitsland | 'Christopher Street Day' in München is 'Protest tegen Verrechtsing'


Duitsland    In München hebben ruim 300.000 mensen "Christopher Street Day" gevierd. Onder het motto "Verenigd in Diversiteit → Samen tegen Rechts" was het kleurrijk, luid en vredig ‼

Voor de vier kilometer lange parade over de Isar en rond de oude stad hadden zich ruim 200 groepen aangemeld met in totaal 25.000 deelnemers ‼ De Marienplatz kon de grote toestroom niet aan en moest tijdelijk worden gesloten.

Toch was het minder druk dan vorig jaar. "We gaan ervan uit dat de slechte weersvoorspellingen, de concurrentie van andere grote evenementen dit weekend zoals het EK voetbal, mogelijk ook de veiligheidssituatie in een land dat momenteel "een verschuiving naar rechts doormaakt" – evenals de anti-Queer aanvallen in de omgeving van de Beierse CSD's vorig jaar en de daarmee gepaard gaande voorzichtigheid, hebben bezoekers ervan weer- houden de CSD te bezoeken", zei Alexander Kluge – directeur van de CSD in München – zondag. Toch benadrukken de organisatoren: "Een politieke parade is nog nooit zo kleurrijk geweest".

De organisatoren zeiden over het motto van de CSD 2024: "Onze democratie is in gevaar. Rechtse krachten, vooral de AfD, ontzeggen ons waardig–heid, vrijheid en een zelfbepaald leven".

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  Duitsland | "CSD in München is protest tegen verrechtsing in samenleving" ‼

Kijk voor meer artikelen met betrekking tot "CSD in München 2024" op de website van:  Google.com  en/of  Bing.com 

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net